Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков е нагърбен с

...
Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков е нагърбен с
Коментари Харесай

Лечков: Трудно ще намерим нов треньор, но желаещи има

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков е нагърбен с отговорността да откри нов народен селекционер след оповестената през днешния ден оставка на Красимир Балъков. Това стана ясно на конференцията след съвещанието на Изпълкома, преди което пък пред медиите излезе към този момент някогашният президент на БФС Борислав Михайлов.

“Движим се по разпоредбите на УЕФА, има периоди. Не е елементарно, бързо се развиват събитията, доста са динамични. Отговарям по предписание за националните тимове, само че нямам време да намеря толкоз бързо нов треньор. Изразявам разочарованието, че се деля с следващото огромно име, мой другар, като треньор. Ще ми бъде доста мъчно за това малко време да намеря треньор, няма да е елементарно, само че искащи постоянно има. Опитахме се да бъдем търпеливи, само че за огромно страдание резултатите липсваха - освен като голове, само че и метод на игра, мотивация, предпочитание за игра и тн”, изясни Лечков. “Самият Балъков съобщи, че в случай че се счита, че той е повода за слабите резултати, ще си подаде оставката. Цитирам буквално, той не желае да бъде спънка за развиването на българския футбол. Имаше диспути, ние сме групов орган и групово взимаме решенията.

Дайте ми опция, аз съм претрупан със задачата да намеря треньор. Всички в Изпълкома след президента си подадоха оставките. Обикновено всеки треньор си и два със собствен екип, тъй че през днешния ден няма по какъв начин да отговоря дали някой от щаба на Балъков ще остане или ще го наследи ", сподели още Лечков. " Аз съм от първия ден с господин Михайлов и когато стъпихме в служба, футболният съюз беше в обезверено положение във всяко едно отношение. Президентът към този момент е приказвал през днешния ден за това какъв брой сме постигнали, което по никакъв начин не е малко. Нека се даде еднакъв късмет на всички претенденти, които мислят, че биха се справили по-добре. Нека забележим дали някой въобще ще се кандидатира в тази тежка обстановка, да не би да се наложи отново ние да се връщаме. На мен не ми е прелестно, както на президента, да получавам единствено негативи, без да имам виновност. Все отново съм си построил име и известност и в чужбина. ", добави Лечков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР