Вицепрезидентът на Българския футболен съюз и отговорник за националните отбори

...
Вицепрезидентът на Българския футболен съюз и отговорник за националните отбори
Коментари Харесай

Йордан Лечков: Талантите се развиват в клубните отбори, а не в БФС

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз и отговорник за националните тимове Йордан Лечков, показа в предаването " Тази заран " по bTV, че не БФС, а клубните отбори имат задължението да основават нови футболни гении.
 След абсурда с джипа на Боби Михайлов: Уволниха шефа на националния стадион
Думите му са във връзка извънредно слабите резултати на националният ни тим по футбол в квалификациите за Евро 2020. България загуби последния си мач против Косово (2:3) и е напът да пропусне от следващия огромен конгрес.

" Дали сме опция на треньорите да вършат избор. Друг е въпросът с какво разполагат. Не е наше обвързване да създадем надарено потомство. Аз имам двама сина, не са футболисти, не съм съумял.

Това, че ние сме съумели в живота и футбола, не би трябвало да носим подобен негатив, в случай че някъде нещо куца. Създали сме условия на тези младежи да бъдат в националния тим. Те са подсигурени, аз мога да приказвам в тази посока.

Всичко друго - триумфите, трудът и потта, се кове в клубните тимове. Ако подлагаме на критика, би трябвало да е градивно и да посочваме къде са нещата. Имаше преди спортни интернати, в този момент са закрити.

Прекалено доста желаете от нас. Има огромен отлив на деца, физкултура не се играе. Старая се да посоча от къде би трябвало да се почне - от учебно заведение, от физическото, след това клубовете.

Аз съм на социална служба в БФС, пари не получавам и не би трябвало да давам пояснения. Всеки си има някакви задължения. Ние сме виновни за изискванията за тези момчета.

Имате ли някакви забележки към организацията? Хотели, самолети, провеждания на надпревари, мероприятия? Това е ролята на БФС ", сподели Лечков.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР