Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Атанас Фурнаджиев очаква поне петима

...
Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Атанас Фурнаджиев очаква поне петима
Коментари Харесай

Стилиян Петров би бил доста добър вариант за президент на БФС, заяви Фурнаджиев

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Атанас Фурнаджиев чака най-малко петима претенденти за президентския пост. Конгресът ще бъде на 11 декември. В студиото на bTV Фурнаджиев разяснява думите на Димитър Пенев, който укори футболната централа, че " работи под прикритие ".

" Мисля, че всичко, което се прави е транспарантно и ясно и може да се види както от медиите, по този начин и от всички българи. Има краткотрайно изпълняващ длъжността президент - Михаил Касабов, и Изпълком. Причината да няма Конгрес досега е коронавирусът, както и лицензирането на клубовете, които трябваше да се лицензират отначало. До юни имаше по-малко от 200 лицензирани клуба. Към момента няма спънка за провеждането на Конгреса на 11 декември. "

Той съобщи, че Борислав Михайлов не е отпред на БФС, а оставката му би трябвало да бъде призната на Конгреса:

" Борислав Михайлов е подал оставка и той е президент в оставка. Тя би трябвало да бъде призната на Конгреса. Функциите на ръководещ сега се извършват от Михаил Касабов.

" Борислав Михайлов не взе участие по никакъв метод в ръководството на БФС ".

А по отношение на вероятността да има клубове-фантоми, които да гласоподават на Конгреса, той е безапелационен, че това не може да се случи: " Лицензирането се прави от Министерството на спорта, те ревизират активността на клубовете и не мисля, че към 2020-а е допустимо клуб, който не извършва активност, да гласоподава. Нека да приказваме с обстоятелства. "

" Стилиян Петров би бил много добър вид за президент. Мисля, че има и качества, и благоприятни условия. Проблемът е дали би се завърнал тук, тъй като би трябвало да се завърне да живее в България. "

" Който и да застане, зависи с какъв екип ще пристигна. И дали тези хора ще бъдат отдадени на футбола "

" Относно изказванията на финансовия покровител на " Марица " Пловдив Христо Христов, който разкри, че е дал пари на член на Изпълкома за манипулиране на футболен резултат, Атанас Фурнаджиев твърди, че не знае безусловно нищо. " Във всяка една страна се извършат закононарушения. Има органи, които проверяват. Нека открият и в случай че има, виновният да си понесе отговорността. Би трябвало да са го извикали (Христов) и разпитали, и той да е споделил името на този човек ".

Фурнаджиев разяснява и следствието на bTV, което откри, че за детските лагери, за които страната е отпуснала над 1 милион и 600 хиляди лв., са провеждани в хотели, свързани с управлението на футболния съюз.

Единият от упоменатите хотели се свързва с вицепрезидента на централата.

" Вследствие на това следствие, завършиха инспекциите на всевъзможни институции, и се откри, че във връзка с оборудването няма злоупотреби. Аз съм вложител в хотела. Дружеството, което ги ръководи е индиректно моя благосъстоятелност. Приходите от нощувките отиват за притежателите на жилищата. "

" За мен чисто морално не е проблем, тъй като не се занимавам с ръководството на хотела. Впоследствие разбрах за тази договорка. ", сподели той.

" Явно има проблем с българското съдийство. Казали сме, че ще бъдем безкомпромисли към всички неточности, без значение умишлени или неумишлени. Всеки арбитър ще си понесе следствията ", безапелационен бе вицепрезидентът на БФС във връзка зачестилите недоволства на родните клубове.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР