Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Любослав Ганев изрази опасенията

...
Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Любослав Ганев изрази опасенията
Коментари Харесай

Любо Ганев: Не знам кой иска да ме отстрани, никой не е вечен

Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Любослав Ганев изрази опасенията си, че ще бъде изхвърлен от централата на идното Общо заседание, което е планувано за последния работен ден преди коледните празници - 20 декември. Той гостува в предаването " Златният гейм " по DIEMA SPORT 2, в което разкри аргументите да мисли по този метод.

Любо Ганев показа, че не стои на дневен ред негово кандидатиране за ръководител на федерацията.

" Надявам се най-малко до 20 декември да съм вицепрезидент, а след това каквото каже Общото заседание. Не знам кой желае да ме в профил, само че в последната една година и най-много в последния месец получих доста индикации, че може да ме махнат. Аз си правя работата, на никого не преча. Аз даже заявих след септември месец, че нямам упоритости да се кандидатирам за ръководител на УС, аз съм удовлетворен от това, което върша. Моята работа е да търсим финансиране, сътрудници ", стартира Любо Ганев.

На съвещание на Управителния съвет, което се организира през вчерашния ден, беше свикано изключително Общо заседание, на което да бъдат изключени и добавени нови хора в управлението на федерацията. То ще се организира в последния работен ден преди Коледните празници - 20 декември в Казанлък.

" Аз изказах своите опасения. Изборно Общо заседание трябваше да има през април 2021 година, по този начин бяхме дали своят вот всички. Дойде като гръм от ясно небе. Заподозрях, че съм един от членовете, които ще бъдат махнати ", сподели още Ганев.

" Председателят привиква УС. След това се гласоподава. Всички бяхме извикани на УС, а нямахме дневен ред. Една от точките беше тази, тя беше последна за привикване на Общо заседание. Говорих през днешния ден с Данчо Лазаров, а той ми сподели, че не е ориентирано към мен. Аз съм податлив постоянно да имам вяра. Оптимист съм, само че подозрението го има. Индикации съвсем всички водеха до това, което чаках. Чакам 20 декември. Каза ми, че няма да ме изключат ".

" До преди една година бях много зает. Имах доста интернационалните срещи, а една година по-късно се усещам изолиран, започнах да чувствам, че не съм необходим ", посочи още Ганев.

За да се кандидатира даден човек за ръководител на федерацията, той би трябвало да е член на УС. Т.е. в случай че Любо Ганев на 20 декември бъде изключен, няма да може да се кандидатира за началник на БФВ.

" Ако някой реши след време да се кандидатира, евентуално вижда в мене спънка. Винаги съм помагал на волейбола и постоянно ще го върша. Друг път на съвещания се разяснява за какво се привикват Общи събрания. Тук не разбрах какъв в мотивът, още повече, че ще е в последния работен ден за годината ", добави ръководителят в БФВ.

На въпрос, дали при по този начин стеклите се условия, той би се кандидатирал за ръководител на федерацията, Любо Ганев отговори: " Ако на следващия ден не съм в УС, аз няма какво да върша във федерацията. Никога не съм приказвал с дадени клубове, в никакъв случай не съм тръгвал на предизборна пропаганда. Ако в миналото имам опция, ще обиколя всички клубове, с цел да приказваме. След като чуя мнението им, ще преценява дали да се кандидатирам, дали въобще мога да се оправя с техните претенции. Ако в миналото нещо реша да върша, ще се срещна с клубовете, ще схвана дали ще имам поддръжката им. Мисля, че най-много 1 месец ще е задоволителен за това. Ако тръгнем да го вършим, само че към този момент нямам такива планове ".

" Не съм мислил за ръководител. Не се възнамерявам, само че в случай че би трябвало нещо да стане, ще се замисли човек. Ако волейболните хора решат, че не съм необходим на волейбол, значи няма потребност от мен. Няма незаменими хора ", сподели още Любо Ганев.

" Не се усещам предаден. Не скърбя за минали работи. Гледам единствено напред. Никой не е безконечен ", добави Ганев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР