Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев изрази опасенията

...
Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев изрази опасенията
Коментари Харесай

Ганев: Конфликтът с Данчо Лазаров започна след Световното първенство

Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев изрази опасенията си, че ще бъде изхвърлен от централата на идното Общо заседание, което е планувано за 20 декември. Той разяснява тематиката пред BGvolleyball.com и разкри от кой момент назрява спорът сред него и президента Данчо Лазаров:

- Г-н Ганев, време ли е за смяна в българския волейбол?
- Не знам дали е време за смяна, не съм желал смяна. Аз изказах моите опасения. Последният месец се слушам с волейболни деятели и президенти, които ми споделяха, че се приготвя моето изключване от Управителния съвет на федерацията. Когато се разгласи решението на УС да се свика Общо заседание, мога да събера две и две и да направя 4. Почувствах, че това е персонално против мен. Не знам кой и за какво го прави. Всъщност задачата е ясна. След 5-6 месеца има избор на нов президент и да не може да взе участие Любо Ганев. Ако някой желае да става президент на федерацията, може да се е схванал с сегашния президент, да каже: " Любо Ганев постоянно е опасност, дайте да го махнем ". Аз желая да изляза с високо вдигната глава. Само съм помагал близо 20 години. Вече не помня от кой момент съм в УС. Това ми е била работата. Длъжността вицепрезидент ми е предостатъчна. Даже заявих през УС, че не желая да се кандидатирам за никакви постове. Достигнаха до мен клюки след районно събиране на клубове, че се е говорело, че " Любо Ганев бил шарлатанин, би трябвало да се махне, вземал пари от федерацията, по 150 000 лв.... " Обаждат ми се клубове по какъв начин могат да се приказват такива неща. Болно ми е, когато слушам това. Аз не желая да ме хвалят. Аз оказвам помощ на българския волейбол. Не желаят благодарност, не съм споделил неприятна дума за нито един от УС и за президента. Но не желая и да ме плюете. Ако имате потребност от мен, ползвайте ме. Ако не – добре. Тогава ме питаха, кого имам предвид. Аз който имам предвид, той си знае. Каквото реши болшинството и Оценка за съвместимост на 20 декември, това е. Като решат волейболните клубове, че нямат потребност от Любо Ганев, аз си потеглям, отново ще оказвам помощ на волейбола, само че няма да съм в управата. Нищо не се трансформира, аз имам бизнес, практикувам задоволително неща и около БОК. Винаги ще оказвам помощ.

- Ясно е, че визирате Данчо Лазаров, по кое време стартира спорът сред Вас?
- Конфликтът стартира в последните дни на международното състезание. Имаше доста работа около организацията. Хората към Данчо Лазаров са почнали да приказват: " Ако Любо пристигна, ще уволни всички ". Успяха да го настроят против мен. Веднага след Световното аз отпътувах за Аржентина, за младежката Олимпиада. 7-8 дни след края на международното състезание имаше заседание. Там бяха господин Лазаров, Боре Николов, Деко Григоров, който е дясната ръка на Данчо, Боре Кьосев. Г-н Лазаров изрече някакъв аргумент, че аз съм се опитал да го унижа. Казусът е доста банален. Не желая да го споделям. Ако господин Лазаров реши, може да го показа. Тогава говорихме и аз му споделих: " Това, което ми казвате, аз даже не мога да го измисля. Аз съм работил за Вас ". Но от този момент се усещам изолиран. Той съобщи, че няма да се отхвърля до април 2021 година. Аз му отговорих: " Ако Вие се откажете, желая да се срещна с клубовете ". Да видя, в случай че реша да се кандидатирам, мога ли да свърша това. Какво чакат клубовете от мен, да седна да приказвам с всеки, какъв проблем има, какво желае да се усъвършенства. Да видя аз дали мога да го направя и чак тогава аз да преценява дали да излизам пред Оценка за съвместимост. Не съм ходил да приказвам с някой клуб.

- Имаше ли реакция от страна на федерацията в последните дни?
- Вчера ми се обади Станислав Николов, трябваше да вървим при министъра да приказваме за финансирането за следващата година. Минах през офиса, пристигна и господин Лазаров. Говорихме си по тематиката. Той ми сподели, че не е имал такива планове. Аз споделих на господин Лазаров: " Аз против Вас нямам безусловно нищо. Аз ви почитам. И съм го показвал и доказвал години наред. Вярвам Ви ", Мога още доста да оказа помощ, стига да има предпочитание. Чакам да видя какво ще стане на 20 декември. Да забележим Дядо Коледа ще докара ли дарове, няма ли.

- Имате ли поддръжка от клубовете?
- Обадиха ми се над 100 индивида от понеделник насам, президенти, волейболни деятели, другари да ме поддържат. Аз няма да вървя по клубовете да обикалям да ги убедя оставете ме член на УС. Няма такова нещо. Аз съм там да оказвам помощ. Ако Оценка за съвместимост реши, че Любо Ганев няма място в управата на волейбола, няма никакъв проблем. Аз съм отборен състезател. Много пъти даже и да не съм бил склонен с решенията на УС, откакто сме решили нещо, излизам, стоя и пред камери, и пред медии, и пазя решението. Така разбирам груповия спорт. Не мога да кажа ние го взехме решение по този начин, но аз бях срещу. Не съм се крил. Никога не съм желал самопризнание. Много пъти и моят имидж е страдал, само че е в името на волейбола. Аз пари от волейбола не получавам. Ще оказвам помощ, тъй като волейболът ме е построил като човек, персона и предприемач.

- Може ли да се прави асоциация с футбола? Там също ще има промени.
- Не мога да върша никаква асоциация. Ако има промени във волейбола, не би трябвало да ги има от едно нещо, би трябвало да ги има от цялостното ръководство. Трябва да се прави нещо за по-добро. Много неща се правят в нашата федерация. Знаете, че сме една от федерациите е с максимален бюджет, организираме доста мероприятия, всяко едно от тях получава най-висока оценка. Много хора работят. Няма по какъв начин да го отречем. Аз постоянно съм бил индивидът, който е желал да откри в допълнение финансиране. Правил съм го с готовност, а в този момент се усещам изолиран. Знам, че това заседание беше направено главно за мен. Ще изчакаме 20 декември.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР