Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Борислав Кьосев постави кратка,

...
Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Борислав Кьосев постави кратка,
Коментари Харесай

Боре Кьосев: Пранди се върна в България заради Братоеви

Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Борислав Кьосев сложи къса, само че ясна задача пред мъжките ни национали във връзка идната през януари последна олимпийска подготовка. Той изиска от възпитаниците на Силвано Пранди да дадат всичко от себе си и да покажат борба, без да ги натоварва с каквито и да е упования по отношение на резултатите.

Кьосев беше специфичен посетител на предаването „ Златният гейм” по DIEMA SPORT 2.

„ Това лято беше доста натоварено с квалификациите за Олимпиадата, с Европейското състезание, с плюсовете и минусите. Това си беше напрежение и за момчетата, и за федерацията. Ние като федерация трябваше да осигурим най-хубавото за подготовката и в това отношение се справихме блестящо”, разяснява той в студиото.

„ Българската аудитория и родният фен на волейбола са доста прецизни и взискателни към волейбола. Това е спорт, който от дълги години се практикува, имаме състезатели, които са дали началото на волейбола в други страни. Нормално е да сме под прожекторите и под прецизното наблюдаване на почитателите. Правим всичко допустимо с момчетата, които в този момент упражняват, поколението, което идва след тях, да покажем най-хубавото. В момента имаме надарени момчета и девойки, които в близко бъдеще ще покажат сърце, душа и повече воля, с цел да станат най-хубавите. Знаем, че сега има една последователност сред млади и остарели. По-опитните състезатели, които са дали доста на родния волейбол, са на избрана възраст и ще има известни разтърсвания, само че имам вяра, че можем да предложим още доста.”

„ Позитивно е, че имаме такова потомство. Смятам, че битката следва пред тях, тъй като международният волейбол се играе с доста сърце и доста душа.”

„ Решенията на Пранди? Хубаво е, че има рецензии към селекционера, състезателите и федерацията. За мен това са градивни рецензии, посредством които би трябвало да виждаме какво следва да работим. Мога да разкрия, че завръщането на Силвано Пранди в националния тим се случи въз основата на съществени състезатели – на братята Братоеви, на Ники Николов, на Йосифов. Това са играчи, върху които той смяташе да стъпи, с цел да построи новия тим за олимпийската подготовка.”

„ След толкоз мачове и шампионати трябваше да се поизбистрят нещата, да се види на кой може да се разчита от младите. Той доста вярно се аргументира пред УС за какво е направил или не избран избор. Ние като управление останахме доста сюрпризирани от точността и метода, по който той показа всяка една обстановка. Той ни убеди, че това е вярно към оня миг, тъй като ние като федерация не сме изгонили никого. Не сме поставяли такава задача. Той искаше да вземе играчите в най-оптимална форма към даден миг. По неговите думи те не бяха. Затова се стигна и до това решение, което той еднолично взе. Федерацията не взе участие в него. Вратите към тези състезатели обаче постоянно са отворени, тъй като те постоянно могат и знаят. Сега ги видяхме в мача за Суперкупата, имаше воля и предпочитание да потвърдят себе си. Смятам, че те постоянно имат място в националния тим.”

 Словения - България 3:1 @@@

„ Знаем кои са противниците в олимпийската подготовка през януари. Много от тези огромни имена ще отпаднат от Олимпиадата. Нейната формула е малко по-странна. Там отиват страни, които не са на това равнище. Българският тим е в десетката, тъй като географията на международния волейбол се разшири доста. Вече няма слаби тимове, които да побеждаваш елементарно. Затова каквото и да създадат нашите момчета на тази подготовка, ще бъде борба и ще дадат всичко от себе си, пък след това ще проучваме дали е вярна подготовката. Когато виждаш, че не даваш всичко от себе си, когато не гориш в мача, и ние като управление, и треньорът не могат да схванат дали този симулира или просто не е във форма. Това е груповият спорт – би трябвало да живееш с проблемите на другия до теб”, добави Кьосев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР