Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви днес пред БНР, че има очаквания

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви днес пред БНР, че има очаквания
Коментари Харесай

Предсрочни избори ще има, смята Илияна Йотова


Вицепрезидентът Илияна Йотова съобщи през днешния ден пред БНР, че има упования за предварителни избори. „ Има упования и в хората, това демонстрират и социологическите данни. Познавайки нравите на българския политически живот, считам, че ръководещата коалиция ще избере този миг, с цел да бъде в неин интерес “, сподели тя в предаването „ Неделя 150 “ на стратегия " Хоризонт " на БНР. „ Има голям вакуум в връзките сред институциите “, счита Йотова.

Тя разяснява и политиката към българите в чужбина. „ България няма никаква концепция каква да бъде политиката й към нашите сънародници на открито. Нямаме отговор на въпроса желаеме ли тези хора да се усещат българи и в случай че да, то какво да вършим за това. “

Йотова заяви, че нейният екип е подготвил идея за българска институция от вида на Британски съвет и Институт „ Сервантес “. Много одобрявам всичко това, което е в графата читалищна активност, само че в XXI век това към този момент не е задоволително, добави Йотова. „ Често пъти ни споделят в президентската институция, че нямаме пълномощия. Всеки, който претендира да бъде част от институциите, би трябвало да има своите отговорности “, акцентира Йотова.

Тя окачестви като „ груба неточност, гаф на българското държавно управление, че няма да изпрати солидна делегация в Маракеш, която да каже за какво България на приема Пакта за миграцията “. „ Той (пактът) ще се одобри, само че казусът е, че това е слаб документ. Обаче има две неща, които са доста значими - по какъв начин да се ръководи миграцията и реадмисията “, сподели Йотова. Страните от ООН  се събират на 10 и 11 декември в мароканския град в Маракеш за сключване на Глобалния пакт за миграцията.

Според Йотова „ огромната неточност на Европа през 2010-2011 година бе, че избяга от ръководството на миграцията и след това стартира да лекува следствията. „ Започна рецесия, която и до ден сегашен не е решена “, сподели тя. „ Ако Европейски Съюз продължи да действа по същия метод, ще има доста тежка орис “, акцентира вицепрезидентът.

Концепцията, по която се избират еврокомисарите, е сбъркана, сподели Йотова. Според нея първо би трябвало да се дефинират проблемите, а по-късно да се дефинират комисарите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР