Вицепрезидентът Илияна Йотова участва в дискусионната среща „България 2019 –

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова участва в дискусионната среща „България 2019 –
Коментари Харесай

Вицепрезидентът: Кампанията ни за евроизборите е като на провинциална страна, забита в национални проблеми

Вицепрезидентът Илияна Йотова взе участие в дискусионната среща „ България 2019 – Нови хоризонти: Съмнения, очаквания, перспективи”.

На нея тя изрази терзания по отношение на развиването и вероятностите на България. Вицепрезидентът напомни, че 45% от младежите в страната не виждат вероятност и нямат действителна визия какво ще работят откакто завършат своето обучение, съобщи кореспондент на Novini.bg.

„ Все още ние сме измежду най-бързо топящите се народи “, безапелационна бе Йотова. „ Тревожни са данните, че 5% от обитаемоте места в България нямат нито един гражданин, а 13% са населявани с под 20 души “, означи тя.

„ Освен Северозападна и Североизточна България се откроява като най-бедния район. Това е наклонност освен в нашата страна, а и в Европа. Тя даде образец по какъв начин Англия се е възползвала от целеви евросредства за развиване на своите райони, а ние преди години сме пропуснали тази опция. Притеснителна е наклонността, че 42% от популацията на страната след няколко години ще живее в шест града на страната “, регистрира вицепрезидентът.

Илияна Йотова подлага на критика обществената инфраструктура в страната, която е оставена да се разрушава. По думите ѝ има доста образователни заведения, които освен са ограбени, а се разрушават и са почтени за декори на филми на ужасите “, даде образец тя. „ В България всичко се прави на парче. У нас всичко е обърнато наопаки и каруцата е поставена пред коня “.

„ България към момента няма здравни грижи в обитаеми места до 50 км. От градовете. Има отдалечени места в страната, в които нямат даже кола за спешна помощ “, посочи Йотова.

Не е добра наклонността, означи Йотова, до 2018 година непознатите вложители са по-малко в сравнение с българските вложители в чужбина.

Йотова укори и просветителната система, защото не може със закриването на специалности и оповестяването и оповестяването на нулеви години, да се вземат решение проблемите. „ Оказва се, че ние сме донори на фрагменти за Европа. Наши фрагменти работят в Силиконовата котловина и във водещи компании, където построяват софтуерни артикули на галактическо равнище, а тук сме се трансформирали в един голям прът център “.

Относно идната акция за евроизборите, Йотова с терзание показа, че ще я проведем като провинциална страна, забити в национални проблеми. Има заплаха даже да пропуснем опцията да обсъждаме действителните европейски проблеми, предизвести тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР