Вицепрезидентът Илияна Йотова се обяви за оттегляне на Бетина Жотева

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова се обяви за оттегляне на Бетина Жотева
Коментари Харесай

Илияна Йотова иска оставката на Бетина Жотева от Съвета за електронни медии

Вицепрезидентът Илияна Йотова се разгласи за отдръпване на Бетина Жотева от Съвета за електронни медии (СЕМ) поради абсурда с отправените против публицист закани. В президентството не са проверявали дали е допустимо да отдръпват Жотева, която е член на регулатора от квотата на президента и с кого да я заменят. Разговори по тематиката предстоят, разгласи Йотова в изявление за Би Ти Ви.

Като неприемливо дефинираха държанието на Жотева и от Асоциацията на европейските публицисти и от Българска социалистическа партия, като в четвъртък я приканиха да осмисли оставането си в регулатора.

Вчера президентът Румен Радев сподели, че има логически ход, който да отбрани престижа на Съвет за електронни медии и персоналното достолепие на Бетина Жотева. " Оттук нататък е въпрос на неин персонален честен избор. Нека забележим първо това, което тя ще реши ", сподели президентът, запитан дали в случай че не последва независима преценка, той ще изиска оставката й.

Илияна Йотова съобщи, че с президента Румен Радев са екип, който работи добре. " Ние безусловно преди акцията не знаехме един за различен, не сме се познавали, нямаме общо политическо минало ", изясни тя.

Йотова отбрани президентския секретар по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов, чиято фотография маскиран като Хитлер закупи гласност.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР