Вицепрезидентът Илияна Йотова подкрепи кампанията „Да играем ЗАЕДНО“ за изграждане

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова подкрепи кампанията „Да играем ЗАЕДНО“ за изграждане
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Йотова подкрепи кампанията „Да играем ЗАЕДНО“ за люлки за деца с увреждания


Вицепрезидентът Илияна Йотова поддържа акцията „ Да играем ЗАЕДНО “ за създаване и монтиране на комбинирана люлка-везна, на която деца със характерни потребности и деца без такива могат дружно да се люлеят. Инициатор на акцията е Анна Йончева, която е и създател на плана „ Различните “ деца на България “. Георги Пейков и Михаил Николов са съидейници на Анна в концепцията за споделена детска игра.

Днес в столичния парк „ Света Троица “, откакто един път бе счупена и след редица административни спънки, още веднъж бе инсталирана люлка-везна – неповторимо за България оборудване, което разрешава на деца с увреждания да не се усещат изолирани на детската площадка. За по-малко от година са създадени осем такива люлки, три от тях към този момент радват децата в София, Плевен и Стара Загора.

На прочувственото разкриване на люлката 15-годишната Вики зарадва присъстващите и вицепрезидента с осъществяване на „ Я кажи ми, облаче ле бяло “. Илияна Йотова поздрави „ моторите “ на акцията за силата и куража.

Анна Йончева започва плана „ Различните “ деца на България “ през март м.г., с цел да покаже, че всяко дете е друго, тъй като е неповторимо, а не тъй като има характерни потребности. Анна провежда срещи на деца с увреждания с техни връстници, на които се учат се да поддържат връзка и играят дружно. Детските усмивки тя запечатва във фотографии, които показва на специфични изложения. „ Опитала съм се да ги покажа от другата страна – предизвикващи не състрадание, а усмивки и признателност, че могат да научат всички останали на съпричастност “, споделя Анна Йончева.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР