Вицепрезидентът Илияна Йотова определи като много тревожно началото на българското

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова определи като много тревожно началото на българското
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Не ми харесва тезата, че навсякъде има мръсен въздух и убийства

Вицепрезидентът Илияна Йотова дефинира като доста обезпокоително началото на българското европредседателство поради натрупването на закононарушения в последните дни.

„ Едва ли в такава напрегната обстановка можем да се съсредоточим върху най-силните послания, които отправим към нашите европейски партньори”, сподели тя в предаването „ Лице в лице” по bTV.

„ Единственото лекарство е способеното и бързо разрешаване. Само това може да убеди нашите европейски сътрудници, че сме стигнали критериите, поради които сме в ЕС”, означи Йотова.

„ Не ми харесва една теза, която се постанова в последните дни. Тя е много наивна и като жители не я заслужаваме – че като започнете от мръсния въздух в столицата и в по-големите градове, минете през корупцията и стигнете до убийствата, видите ли, такива неща има и в другите страни. Това не може да бъде теза, не може да бъде съществено държание на хора, които са определени от българските жители, с цел да вземат решение проблемите им”, сподели още вицепрезидентът.

По мотив отхвърленото от правната комисия в Народното събрание президентско несъгласие върху антикорупционния закон тя съобщи, че в дебата по време на съвещанието не е чула нито един сериозен мотив против тезите, които президентът е изложил във ветото.

„ Има още един избавителен кей – полемиката в пленарната зала”, съобщи Йотова.

--> В Истанбулската спогодба не става дума нито за трети пол, нито за бракове сред хомосексуални двойки. Целият документ е ориентиран по какъв начин да се преборим с насилието против дамите, безапелационна беше Илияна Йотова. Тя добави, че домашното принуждение води до ужасяващи проценти на трафик на хора, и най-много на дами за полова употреба.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР