Вицепрезидентът Илияна Йотова очаква в сряда да има решение на

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова очаква в сряда да има решение на
Коментари Харесай

Йотова за думи на Кирил Петков: Не съм чувала по-простовата позиция за Априлското въстание

Вицепрезидентът Илияна Йотова чака в сряда да има решение на Народното събрание във връзка с военната помощ за Украйна. По думите ѝ евентуално ще има корекция в в този момент импортираното решение защото последната позиция на външната комисия в Народното събрание е за техническа помощ. Според Йотова ще се постави едно определение военна и това ще бъде гласувано в националното заседание. Как ще реагират на това обособените партии в обединението следва да забележим, добави още Йотова.

Тя сподели че чака в идващите дни да станат ясни и причините, с които държавното управление промени последните дни личната си позиция по повод помощта с оръжие за Украйна. Според вицепрезидента тази смяна задълбочава несъгласията в обединението, а това слага България в деликатна обстановка.

Йотова разяснява и различията в обединението по повод контракта за доставка на газ с " Газпром ".

" От една страна от София се чуха апели за таван цената на газта и да се възстановят договорите с " Газпром ". Същевременно вицепремиерът Асен Василев в Брюксел съобщи твърдо, че няма да има продължение на договорите с " Газпром ", както и че не може да има таван на цените. Очаквам по тематиката с газта да има единна позиция на държавното управление идващите дни ", добави още Йотова.

Вицепрезидентът разяснява и сравнението, което през днешния ден направи министър председателят Кирил Петков сред войната в Украйна и Априлското въстание:

" Никого не бих съветвала да търси оправдание за едно или друго решение в българската история, тъй като ще допусне огромна неточност. Паралелът, който през днешния ден направи министър председателят Кирил Петков, беше огромна неточност ". Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова в отговор на журналистически въпрос в Сандански, където беше посетител на празника на града.

" Българската история е доста дълга и имаме доста образци, когато политици, не съобразявайки се с националните ползи, са взимали решения, които са довели до национални произшествия. Така, че по-внимателно с историческите паралели! Бих желала да напомня на министър-председателя, че героите на национално-освободителното придвижване, на Априлското въстание не са „ някакви хора “, те си имат имена. За тях описваме на децата си и се гордеем. Не съм чувала по-простовата позиция за Априлското въстание ", показва вицепрезидентът Илияна Йотова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР