Вицепрезидентът Илияна Йотова коментира в предаването „Събуди се” посещението на

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова коментира в предаването „Събуди се” посещението на
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Посещението на Румен Радев в Русия не целеше да възкреси АЕЦ "Белене"

Вицепрезидентът Илияна Йотова разяснява в предаването „ Събуди се” визитата на президента Румен Радев в Русия.

„ Президентът сложи една необятна палитра от въпроси там. Зададе политическа рамка, която стартира от културата и приключи с енергийната сигурност. Той извърши задачата си и за мен бе чудноват разговорът, който по-късно се породи в България. Не схващам визитата му като цел за възкресяване на АЕЦ „ Белене”. Президентът сложи огромната тематика за енергийната самостоятелност на Европа, за това къде е България и какво може да създадем като енергийни планове. Той построи още веднъж един мост, който в предходните пет години беше тотално разрушен”, разясни Йотова.

Тя добави, че Румен Радев още веднъж е станал пленник на ниски вътрешнопартийни пристрастености, а не би трябвало да е по този начин, защото външната политика би трябвало да е обект на народен консенсус.

„ Унизително е за нас като българи да слагаме на такова ниско равнище този диалог”, на мнение е Илияна Йотова.

Тя направи обиколка в Чехия, Словакия и Сърбия по стъпките на светите братя Кирил и Методий. Основната цел бе отдаване на респект към делото на светите равноапостоли.

„ Отидохме на местата, където са стъпвали светите братя и техните възпитаници. Беше доста огромно удовлетворението, че се знаеше доста за България”, разясни Йотова.

Нашата задача е да опазим кирилицата, тъй като има трендове в противоположната посока . Не би трябвало да сме наивници”, сподели в вицепрезидентът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР