Вицепрезидентът Илияна Йотова коментира по НОВА посещението на президента Румен

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова коментира по НОВА посещението на президента Румен
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Илияна Йотова определя визитата на президента Румен Радев в Русия като успешна! Не възприема посещението му като цел за възкресяване на АЕЦ „Белене”

Вицепрезидентът Илияна Йотова разяснява по Народоосвободителна въстаническа армия визитата на президента Румен Радев в Русия.„ Президентът постави една необятна палитра от въпроси там. Зададе политическа рамка, която стартира от културата и приключи с енергийната сигурност. Той извърши задачата си и за мен бе чудноват разговорът, който по-късно се породи в България. Не схващам визитата му като цел за възкресяване на АЕЦ „ Белене ”.

Президентът сложи огромната тематика за енергийната самостоятелност на Европа, за това къде е България и какво може да създадем като енергийни планове. Той построи още веднъж един мост, който в предходните пет години беше тотално опустошен ”, разясни Йотова. Тя добави, че Румен Радев още веднъж е станал пленник на ниски вътрешнопартийни пристрастености, а не би трябвало да е по този начин, защото външната политика би трябвало да е обект на народен консенсус.

„ Унизително е за нас като българи да слагаме на такова ниско равнище този разговор ”, на мнение е Илияна Йотова. Тя направи обиколка в Чехия, Словакия и Сърбия по стъпките на светите братя Кирил и Методий. Основната цел бе отдаване на респект към делото на светите равноапостоли.

„ Отидохме на местата, където са стъпвали светите братя и техните възпитаници. Беше доста огромно удовлетворението, че се знаеше доста за България ”, разясни Йотова.

„ Нашата задача е да опазим кирилицата, тъй като има трендове в противоположната посока. Не би трябвало да сме наивници ”, сподели в вицепрезидентът.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР