Вицепрезидентът Илияна Йотова коментира, че евентуални предсрочни парламентарни избори няма

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова коментира, че евентуални предсрочни парламентарни избори няма
Коментари Харесай

Йотова: България не е в ситуация да си позволи предсрочни избори

Вицепрезидентът Илияна Йотова разяснява, че възможни предварителни парламентарни избори няма да са казус, само че България не е в обстановка, в която може да си го разреши. Йотова сподели, че има още доста стъпки, които ръководещите би трябвало да извървят до предварителен избор, оповестяват от БНР.

" Всичко е в ръцете на министър-председателя. Той е на ход. Трябва да извърви няколко доста значими стъпки. Първо, да бъде задоволително безапелационен, възможна нова формула на кабинета, на държавното управление, в случай че несъмнено, се стигне до оставките на министрите от Има Такъв Народ и те фактически излязат от обединението. На второ място - да отбрани актуализацията. Това се прави единствено със мощни причини, със мощни аргументи, с добре обосновани оферти. Оттук нататък евентуално ще опита и опцията за плаващи болшинства. Желая му триумф ".

Според Йотова министър председателят Кирил Петков би имал триумф, в случай че предлага мощни решения и търси парламентарни болшинства в името на българския интерес:

" Ако всякога броим, кой ще ни поддържа и какъв брой индивида ще бъдат в залата, ние към този момент преживяхме една такава обстановка, бих споделила много тежка, по времето на държавното управление на Орешарски. Не считам, че България има интерес да се връщаме към сходни обстановки ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР