Вицепрезидентът Илияна Йотова и посланикът на Великобритания у нас Ема

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова и посланикът на Великобритания у нас Ема
Коментари Харесай

Йотова притеснена от апатията към насилието и сегрегацията в обществото

Вицепрезидентът Илияна Йотова и посланикът на Англия у нас Ема Хопкинс започват за втора поредна година обща акция " Посланик за един ден ".

Идеята е отдадена на интернационалния ден на дамата, който се отбелязва на 8 март.

Целта е да се насърчат младите девойки да са по-амбициозни към бъдещето си. Момичетата би трябвало да напишат съчинение до 250 думи на тематика по какъв начин като посланички биха трансформирали обществото.

" Победителките в състезанието ще имат опция да работят с посланичката за един ден " , изясни Хопкинс. Новост тази година е, че те ще могат да работят и с жена в Неправителствени организации. На 7 март е финалът. Тогава победителките ще споделят какво са постигнали.

" Искаме да разпространяваме упоритостта и инициативността измежду девойките в цяла България ", сподели дипломат Хопкинс.

Тя е безапелационна, че те би трябвало да знаят какъв капацитет имат. Според нея всички дами са равни, когато разпрострат капацитета си.

" Цел на акцията е да се въодушеви девойките ", както изясни Ема Хопкинс. Вицепрезидентът Илияна Йотова показа, че предходната година се е присъединила при връчването на документите.

" Порази ме свежия взор върху наболели проблеми ", описа тя.

Йотова посочи, че белегът на нашето време е неналичието на сигурност. По думите ѝ не би трябвало да се помиряваме със прекратяване на нашите човешки права.

" Днес като непотребен разкош се смята неналичието на полемика за човешките права ", счита вицепрезидентът.

Тя уточни, че хартата на човешките права не се съблюдава. Според нея страховете и несигурността раждат принуждение и експанзия.

" На прицел са уязвими групи ", сигнализира тя. Вицепрезидентът съобщи, че сегрегацията остава проблем.

Йотова също е обезпокоена и от насилието вкъщи. " Апатията към всичко това е може би най-тежката диагноза ", притеснява се тя.

Тя означи, че е по-лесно е да се оставим на инерцията, вместо да променяме нещата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР