Вицепрезидентът Илияна Йотова и кметът на община Белица Радослав Ревански

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова и кметът на община Белица Радослав Ревански
Коментари Харесай

Първа копка на рехабилитацията на пътя Белица - "Семково"

Вицепрезидентът Илияна Йотова и кметът на община Белица Радослав Ревански ще създадат алегорична първа копка на рехабилитацията на пътя към курортната околност „ Семково “, където за пета поредна година ще се организира и зимният празник на града.

Пътят към курорта не е ремонтиран главно от неговото създаване. Заради планинския терен и огромното натоварване трасето е осеяно с дупки, които се кърпят всяка година от общината, само че това не е решение, когато желаеме да превърнем „ Семково “ в народен студентски теоретичен и състезателен център, показа преди време кметът Радослав Ревански.

Община Белица съумя да завоюва европейско финансиране по Програмата за развиване на селските региони, а през 2017 имаше и определен реализатор. Съдебни процедури обаче забавиха ремонта.

Преди началото на обичайния зимен празник в курорта вицепрезидентът Илияна Йотова ще взе участие в символичната първа копка на рехабилитацията на пътя. На празника в планината се чака да дойдат още вицепрезидентът на Европейските либерали и евродепутат Илхан Кючук, националният представител от Движение за права и свободи Илхан Кълков и Драгица Здравева - шеф на Центъра за развиване на Източен планов район на Република Северна Македония.

Традиционни сътрудници на празника на „ Семково “ са и двата университета, които имат бази в курорта- УАСГ и ТУ- София.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР