Вицепрезидентът Илияна Йотова е на работно посещение в Съединените американски

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова е на работно посещение в Съединените американски
Коментари Харесай

Илияна Йотова е на работно посещение в САЩ

Вицепрезидентът Илияна Йотова е на работно посещаване в Съединените американски щати. Това оповестиха от Прессекретариата на президента, представени от ВТК.

``
реклама ``
реклама

Посещението на вицепрезидента в Съединени американски щати стартира през днешния ден от Сиатъл. Илияна Йотова ще посети централата на „ Майкрософт “, където ще беседва с Ерик Хорвиц – вицепрезидент и началник на изследователския център на софтуерната компания. Вицепрезидентът ще се срещне и с българи, заемащи управителни позиции в „ Майкрософт “. На 3 март в Музея на Холокоста и в Музея на толерантността в Лос Анджелис вицепрезидентът ще открие две възпоменателни плочи за спасяването на българските евреи, сложени с помощта на родолюбиви българи. По случай Националния празник на Република България дружно с българския общоприет консул в Лос Анджелис Веселин Вълчев Илияна Йотова ще бъде хазаин на формален банкет. На него ще участва и заместник-кметът на Лос Анджелис Нина Хачикян. На събитието са поканени българските генерални консули, представители на американските институции, представители на българската общественост. На 2 март в българското учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий “ в Лос Анджелис вицепрезидентът ще взе участие в тържественото отбелязване на 141 години от Освобождението на България. На остров Вашон Илияна Йотова ще гостува в дома на интернационално известния етнограф и труженик за популяризирането на българската просвета Мартин Кьониг. Във водената от вицепрезидента делегация е и художникът фотограф Иво Хаджимишев – дълготраен другар на Кьониг. Заедно с него Илияна Йотова възнамерява през септември галерия, която ще показа фотографии и достоверни записи на български фолклор, които Мартин Кьониг прави по време на изследователските си пътувания в България през 60-те години на предишния век. Срещите с българската общественост са акцент в визитата на вицепрезидента в Съединени американски щати. Днес Илияна Йотова ще беседва със сънародниците ни в Сиатъл, на 1 март – в Лос Анджелис, на 2 март в Ървайн, Ориндж Каунти, вицепрезидентът ще се срещне с българската общественост от Южна Калифорния. На тези срещи фотографът етнограф Асен Великов ще показа свои фотоси, запечатали национални празници и традиции в разнообразни елементи на България, както и от Бесарабия. На 1 март вицепрезидентът ще беседва със заместник-кмета на Сиатъл Шефали Ранганатан. Във водената от Илияна Йотова делегация е и Стефан Янев – секретар на президента Румен Радев по сигурност и защита.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 666 (преди 1 минута) Рейтинг: 13534 | Одобрение: 4179 Тия единствено се чудят къде на майка си в гъза да се разхождат...с нашите пари мамка им мръсна...   Гняв Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР