Вицепрезидентът Илияна Йотова бе официален гост на честването на 125-ата

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова бе официален гост на честването на 125-ата
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Илияна Йотова поздрави Самоковската гимназия `Константин Фотинов` за 125-годишнината ѝ

Вицепрезидентът Илияна Йотова бе формален посетител на честването на 125-ата годишнина от основаването на Самоковската гимназия „ Константин Фотинов “. „ Не са доста учебните заведения в България с такава славна история. Преди 125 години възрожденци с обич, национализъм и мисъл за просвещението на българския народ, трансформират Самоков в център на просвещението. Те не са останали единствено в книгите, има ги и през днешния ден. Съвременните възрожденци са учителите “, посочи в приветствието си вицепрезидентът.

„ Много ви дължи българското общество. Често пъти трудът ви не е оценен. Признанието не се мери единствено с финанси. Трябва различен взор на обществото към учителското дело “. С тези думи Илияна Йотова се обърна към учителите, като акцентира, че тяхната задача става все по-трудна. „ Трябва да се борите с доста провокации, до момента в който изграждате персони. Срещу вас са мощната конкуренция на интернет, изобилието от информация, подправените вести, най-страшното – подправените полезности “, съобщи Илияна Йотова.

Вицепрезидентът уточни, че гимназия „ Константин Фотинов “ 125 години ражда освен положителни експерти и учени хора, само че на първо място същински българи и мощни персони с сериозен взор към живота.

„ Ние, родителите, би трябвало да бъдем съдружници на българския преподавател изключително в този момент, когато експанзията залива класните стаи, децата ни са все по-отчуждени и поддържат връзка между тях посредством електронните устройства и по-малко с душите си “, посочи Илияна Йотова.

На учениците вицепрезидентът пожела да бъдат горди българи и в никакъв случай да не ги напуща възрожденският дух, който още витае по коридорите на гимназията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР