Вицепремиерите на Италия Луиджи Ди Майо и Матео Салвини единодушно

...
Вицепремиерите на Италия Луиджи Ди Майо и Матео Салвини единодушно
Коментари Харесай

Италиански вицепремиери с остра атака срещу компанията оператор на рухналия мост

Вицепремиерите на Италия Луиджи Ди Майо и Матео Салвини единомислещо оповестиха желанието си да лишават концесията на Аутостраде пер л'Италия (Autostrade per l'Italia), оператора на срутилия се през вчерашния ден покрай Генуа мост Моранди, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на италианския вестник "Република ".

Инцидентът лиши живота на 39 души, от които 3 деца. Така, един ден след нещастието, държавното управление насочи "декларации за война " към оператора на срутилия се мост, разяснява "Република ". "Отговорните за случилото се имат име и презиме - Аутостраде пер Л'Италия. След години, през които се говореше, че структурите, ръководени от частни компании, се ръководят по-добре, сме изправени пред един от най-големите европейски концесионери, който твърди, че този мост е бил сигурен ", сподели вицепремиерът и министър на икономическото развиване, труда и обществената политика Луиджи Ди Майо. "Това са единствено извинения. Аутостраде трябваше да прави поддръжката и не го е направила. На първо място управителните органи би трябвало да подадат оставка, допустимо е да оттеглим концесията и да ги накараме да платят санкция от 150 милиона евро ", добави той. "Ако частната компания не е в положение да го направи, ще го стори страната ", сподели в умозаключение Ди Майо.

В същото време министърът на стопанската система и финансите Джовани Триа регистрира "необходимостта от сериозен проект за държавни вложения в инфраструктурата, което е приоритет на държавното управление и за тази цел няма да има бюджетни ограничавания ".
Министърът на превоза и инфраструктурата Данило Тонинели сподели през днешния ден, че Аутостраде пер Л'Италия ще би трябвало да даде своя принос към разноските за реконструкцията на моста Моранди, заяви Ройтерс. Тонинели не отхвърли опцията концесията на автомагистрала А10 да бъде трансферирана на държавната компания за ръководство на пътищата Анас (Anas, добавя "Република ".

Аутостраде пер л'Италия заяви през днешния ден в официално съобщение, че е провеждала постоянни, детайлни инспекции на структурата преди нещастието и те са посочили удовлетворяващи резултати. Операторът твърди, че програмата за поддържане на моста се дефинира от резултатите от постоянните инспекции и е била утвърдена от министерство на инфраструктурата и превоза.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР