Вицепремиерът Валери Симеонов заплаши, че ако законопроектът на Атака, който

...
Вицепремиерът Валери Симеонов заплаши, че ако законопроектът на Атака, който
Коментари Харесай

Вицето Симеонов: ГЕРБ и Атака спасяват редник Киро от 58 млн. неустойка

Вицепремиерът Валери Симеонов заплаши, че в случай че законопроектът на " Атака ", който планува уговорките по приватизационни контракти да важат за 5, а не за 10 година, не бъде отдръпнат, НФСБ ще се бори гневно против него. 

Според Симеонов промените в Закона за приватизация и следприватизационен надзор се вършат в услуга на братята Домусчиеви поради техни проблеми с уговорките при покупката на Български морски флот.

Наскоро те изгубиха дело от страната, вследствие на което следващата година ще би трябвало да платят 58 млн. лева. неустойка.

Задължение е да запазят 1 300 000  тона плавателни съдове. Толкова водоизместимост би трябвало да имат корабите, които да останат до 10-тата година. След приватизацията стартира едно бясно рязане за скраб на кораби и в последна сметка тонажът на корабите се понижава до 900 хиляди тона, уточни Симеонов в ефира на Българска национална телевизия.

Вицепремиерът бе безапелационен, че в случай че по този начин препоръчаните промени се одобряват, спечелената победа от страната отива в кошчето. Той съпостави обстановката със сюжета на кино лентата " Спасяването на редови войник Райън " и я дефинира като избавяне на редови войник Киро (Домусчиев).

Валери Симеонов разяснява още новия модел в работата на ТЕЛК, който беше разискван през вчерашния ден на тристранния съвет.

Има случаи на злоупотреби на цели села, главно ромски махали. Това приказва за огромна корупция, уточни той.

Вицепремиерът изясни, че ще се смени системата на образуването на ТЕЛК-овите комисии. Лекарите в нея ще бъдат избирани на ротационен принцип. Променя се и системата за образуване на % неработоспособност. Той към този момент няма да се пресмята на база струпване на болести. Новата формула, по която ще се пресмятат процентите неработоспособност, се базира преди всичко на главното заболяване, съобщи Симеонов.

Той отхвърли като подправена вест това, че омбудсманът Мая Манолова е била изгонена от съвещанието на тристранния съвет.

Форматът на Тристранния съвет е подобен, че той организира съвещанията си пред камерите, само че в него вземат участие тъкмо дефинира членове, регламентирани от правилника. Омбудсманът би трябвало да има покана, посочи Валери Симеонов.

Вицепремиерът изрази опасения, че всички институции са се изредили да прегръщат козите, и попита дали по-късно тези хора са минали стерилизация, тъй като по този начин се разнася болестта.

Журналисти, динковци, съпротива и всякаква сган и гмеж се въртят там, възмути се Симеонов. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР