Вицепремиерът Валери Симеонов взриви парламента с изказване в пленарна зала

...
Вицепремиерът Валери Симеонов взриви парламента с изказване в пленарна зала
Коментари Харесай

Цитат на деня: Вместо в българска Тереза Мей, вие се превръщате в политическа Анита Мейзер

Вицепремиерът Валери Симеонов взриви Народното събрание с изявление в пленарна зала през днешния ден, в което съпостави водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова с " политическа Анита Мейзер ".

Той дефинира като " подправен и презрян " поискания от Българска социалистическа партия избор на съмнение към държавното управление за неуспех в битката с корупцията. Вотът е доста мощен инструмент, който би трябвало да се употребява при добра подготовка и с мярка, разяснява той при дебатите в Народното събрание и насочи апел с предизвикателство: " Да бъдем малко по-сдържани най-малко до момента в който мине Председателството, след това ще си разчистваме сметките! "

" Това, което сега правите, е следващата " свинска опашка ", с която унищожавате всичко крепко в Българска социалистическа партия, и вместо в една българска Тереза Мей вие се превръщате в една политическа Анита Мейзер* ", обърна се той към водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. На което пък самата Нинова отговори: " Недопустим език и груби обиди. Но има една хубава мисъл - не би трябвало да се обиждаш, когато приказва интелигентен човек, в случай че когато приказва малоумен за какво въобще да се обиждаш ".  Съпартийците й също скочиха в нейна отбрана и желаеха вицепремиерът да бъде осъден за думите му.

Антон Кутев от Българска социалистическа партия насочи упреци и към председателстващия по това време зам.-шеф на Народното събрание Емил Христов: " Ако това бе изявление на народен представител - той щеше да бъде изпъден от пленарната зала, какво вършим, когато приказва вицепремиер? ". " Кой си потегля - или Симеонов, или вие? ", добави Кутев заплашително.

Бившият ръководител на Народно събрание Димитър Главчев обаче се намеси процедурно и изясни, че правилникът важи единствено за депутати и Симеонов няма по какъв начин да бъде глобен по него.

Междувременно Симеонов съумя да влезе в къса дискусия и с Движение за права и свободи, вследствие на което Йордан Цонев го упрекна в " цинични обиди  към началник на партия и цяла парламентарна група ", визирайки Нинова и Българска социалистическа партия и също прикани председателстващият най-малко да прави забележки на вицепремиера.

Валери Симеонов просто напусна залата без да дочака края на дебатите.

* Анита Мейзер, някогашна " Мисис България ", беше наказана за ликвидиране по несъобразителност на брачна половинка си, който бе открит удушен след еротична игра със " свински опашки " към врата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР