Вицепремиерът Валери Симеонов ще постави на днешното заседание на Министерския

...
Вицепремиерът Валери Симеонов ще постави на днешното заседание на Министерския
Коментари Харесай

Валери Симеонов се зае с приватизацията на Български морски флот от Домусчиеви

Вицепремиерът Валери Симеонов ще сложи на днешното съвещание на Министерския съвет въпроса за нарушавания на приватизационния контракт за Българския морски флот, заяви самият той пред Нова телевизия.

Компанията е приватизирана през 2008 година от компанията KG Maritime Shipping, благосъстоятелност на братята Кирил и Георги Домусчиеви и по думите на визепремиера до момента половината кораби са нарязани на скрап.. " От личен състав 2360 индивида, които би трябвало да имат на десетата година - следващата година, 2018 година, все още имат 124 работещи и всичко това не е съображение за преустановяване на приватизацията, можете ли да си визиите? " - възмути се Валери Симеонов.

Той сподели, че по дело пред " продажния " съгласно него Арбитражен съд при Българската търговско-промишлена палата страната е задължена да заплати и да промени изискванията в приватизационния контракт. Сега, по думите на вицепремиера, са нужни 2.4 млн. лева, с цел да може това решение да се апелира пред Върховния касационен съд. Без да обясни същността на процедурата той акцентира, че даже страната да загуби делото, парите ще останат в бюджета на Министерството на правораздаването, т.е. ще се " трансферират от единия джоб на страната в другия ".

Симеонов задал въпрос на последното държавно съвещание, само че не получил отговор и увери, че ще повдигне тематиката още веднъж през днешния ден.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР