Вицепремиерът Валери Симеонов се освобождава като председател на Националния съвет

...
Вицепремиерът Валери Симеонов се освобождава като председател на Националния съвет
Коментари Харесай

Валери Симеонов вече няма да ръководи съвета по етническите въпроси

Вицепремиерът Валери Симеонов се освобождава като ръководител на Националния съвет за съдействие по етническите и интеграционните въпроси към Министерски съвет. Председателството на Съвета се поема от вицепремиера Томислав Дончев. Това оповестиха от държавната пресслужба.

Правителственото решение, препоръчано от министър-председателя Бойко Борисов, е признато неприсъствено.

" Националният съвет подкрепя кабинета в създаването и провеждането на държавната политика по етническите и интеграционните въпроси. Също по този начин спомага за съдействието, реализира координацията и организира публични съвещания сред държавните органи и юридическите лица с нестопанска цел на български жители, принадлежащи към етнически малцинства, и други юридически лица с нестопанска цел, регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел, които работят в региона на междуетническите връзки, отбраната на правата на индивида. Осъществява и настоящ мониторинг във връзка с Националната тактика на Република България за консолидиране на ромите (2012 – 2020) и на други програмни документи на държавни органи в региона на междуетническите връзки и отбраната на правата на български жители, принадлежащи към етнически малцинства ", добавя се в известието.

Известният с острите си изявления по етническите въпроси (и съден за тирада на омразата) Симеонов провокира остра дискусия още при сформирането на държавното управление, когато му беше даден и етническият сектор. Вчера стана ясно, че поради законови промени той може да оглави и Съвета за интеграция на хората с увреждания… част от които желаят оставката му още веднъж поради обществено изявление – този път по адрес на майките на деца с увреждания.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР