Вицепремиерът Валери Симеонов се обяви категорично против повишаването на максималния

...
Вицепремиерът Валери Симеонов се обяви категорично против повишаването на максималния
Коментари Харесай

Симеонов и бизнесът против повишаване на максималния осигурителен доход

Вицепремиерът Валери Симеонов се разгласи изрично срещу повишението на оптималния застрахователен приход от 2600 лева на 3000 лева . Мотивът му е, че такава смяна на оптималния застрахователен предел ще докара до удар върху печелившия бизнес .
Това разгласи той след среща в Министерския съвет с работодателските организации, осведоми bTV.

 Валери Симеонов не вижда за какво да подава оставка
Валери Симеонов не вижда за какво да подава оставка

Човек не подава оставка за това, че споделя истината. Боли - не боли, това е истината

По думите на вицепремиера по икономическата и демографската политика в кабинета " Борисов-3 " това би било съществено нарушаване на предизборната стратегия на обединението на ГЕРБ и " Обединените патриоти ". В програмата е записано да не се трансформират налозите в 4-годишния интервал на ръководство .

" Както виждате, още няма и година и половина, ние към този момент посягаме върху тази тематика и усилваме налог ", сподели Симеонов.

Вицепремиерът и работодателските организации са на общо мнение, че би трябвало да се анулира заплащането на първите 3 болнични дни от работодателя .

Валери Симеонов упорства незабавно да се одобряват законодателни текстове , с цел да могат хора от трети страни, главно от български генезис , да работят в България за избран период. Условието е през това време да не могат да изоставен страната ни и работят в други страни от Европейски Съюз.

На срещата е станало дума и за измененията в Закона за хората с увреждания, които не бяха подкрепени от Симеонов и от финансовия министър Владислав Горанов. Работодателите още веднъж са настояли да отпаднат квотите за служащи с увреждания.

Валери Симеонов посочи, че към сегашния миг в България има изострен дефицит на работна ръка и нямало шеф, който да не назначи неработоспособен, стига той да може да му прави работа .

След края на срещата под прозорците на Министерския съвет майки на деца с увреждания и жители желаеха оставката на Симеонов поради изявлението му към майките.


" Вън Валери Симеонов " извикаха десетки под прозорците на Министерски съвет

Протести са проведени и във Варна, Стара Загора, Пловдив, Враца, Силистра, Плевен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР