Вицепремиерът Валери Симеонов съобщи, че не е получил отговор на

...
Вицепремиерът Валери Симеонов съобщи, че не е получил отговор на
Коментари Харесай

НСО нe казва на Симеонов защо и за колко охранява Доган

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че не е получил отговор на запитването си до Националната работа за защита (НСО) на какви учредения охранява почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган и какъв брой коства това на страната.

Симеонов разгласи новината в профила си във Facebook, откакто в средата на септември отново там заяви, че е отправил въпроси по този мотив. Ето какво написа през днешния ден той:

" НСО отхвърли да ми даде информация за какво охраняват Ахмед Доган и какъв брой средства са изразходвани за тази цел. От службата ми обясниха, че нямам безграничен достъп до класифицирана информация и не съществува справедлива потребност аз да знам това. Дори ме предизвестиха да не оповестявам това, което по този начин или другояче не знам.

Безспорен е големият публичен интерес по въпроса за какво Национална работа защита пази предприемача Ахмед Доган (наскоро сдобил се с Топлоелектрическа централа на стойност към 100 млн. лева против скромните 3500 лева.) към този момент повече от 5 години след излизането му от политиката и над 10 години след излизането му от действителната власт.

Тъй като според член 5, алинея 1 от ЗНСО службата е подчинена директно на Президента на Република България, ще насочва тези въпроси към Президента Румен Радев, очаквайки този път прецизен и обстоен отговор, с оглед отговорността пред обществото и институционалните му пълномощия. "

През 2016 година от НСО към този момент отхвърлиха да отговорят на сходни въпроси след журналистическо питане с обяснението, че това е класифицирана информация и не може да бъде огласявана. Единствено оповестиха, че решението Ахмед Доган да има защита е от 14 юли 2009 година Той беше народен представител в 41-вото Народно заседание (2009-2013 г.).

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР