Вицепремиерът Валери Симеонов посочи, че допълнителните 100 млн. лв., които

...
Вицепремиерът Валери Симеонов посочи, че допълнителните 100 млн. лв., които
Коментари Харесай

Валери Симеонов не e съгласен с допълнителните пари за МВР

Вицепремиерът Валери Симеонов уточни, че спомагателните 100 млн. лева, които министър председателят Бойко Борисов утвърди за повишение на полицейските хонорари, не са съгласувани с Патриотите и той самият не поддържа отпущането им. Това сподели Симеонов в студиото на предаването „ Тази заран ” по bTV.

По думите му предстоят разисквания сред съдружните сътрудници във вторник. Полицейските митинги той назова рекет и добави, че даването на тези пари е „ наливане на вода в каца без дъно ”.

„ Изненада ме тази позиция на премиера. Скептичен съм, тъй като ми наподобява на наливане на вода в каца без дъно. Има почтени чиновници на Министерство на вътрешните работи, само че би трябвало да се създадат промени, с цел да бъдат дейно употребявани парите. Това е рекет да се стачкува в първия ден на европредседателството ”, сподели той.

По мотив митингите през вчерашния ден Симеонов сподели, че „ гледаме да си покажем магариите при всяка опция ”. Той добави, че не са били девет митинга, ами два и половина и не са били ориентирани към еврокомисарите, а към нашите вътрешни проблеми. " Не мисля, че беше в този момент момента - натоварихме повече полицията, всичко това са пари ", уточни той.

Вицепремиерът добави, че освен полицията има потребност от по-високи заплати, а цялата администрация в страната. „ Не се усещам извъртян, би трябвало да се опитаме да разберем какво му е ситуацията на премиера, служителите на реда заплашват да блокират улици ”, добави той.

Симеонов съобщи ангажимент да дава отговор за спазването на закона, да няма нередности и да не се презастроява Пирин при построяването на втория въжен превоз.

„ Няма да се изсичат вековни дървета, България става сериозна европейска страна и законът има господство ”, сподели той. По думите му за Банско няма мераклия да застрои 8% повърхност, камо ли 48%.

Попитан дали министърът на околната среда и водите Нено Димов би трябвало да подаде оставка, както желаеха протестиращите, Симеонов отговори: „ Не, естествено. Откъде-накъде? Той дори е прекомерно търпелив към тях и прекомерно деликатен във връзка с спазването на законодателството “.

„ Има една остра опозиция на Зелените, проведена още от 90-те години, с цел да ограничи зимния туризъм. В закона за горите има текст, който не разрешава построяването на спортни уреди без да се промени предназначението на земята под влека. Това за далекопроводи не е належащо ”, съобщи той.

НФСБ възнамерява да внесе промени в закона и да отпадне този текст.

„ Ние заставаме зад всички курорти. Държавата би трябвало да отбрани интереса на вложителя на Банско. Там има безобразни опашки, които отблъскват хората. Не виждам за какво се вторачваме в Банско, а да вземем за пример София постоянно се заобикаля и заобикаля и от еколози и медии ”, добави Симеонов и даде образец, че и Чепеларе, Пампорово, Гела също имат потребност от разширение.

Вицепремиерът добави, че е спокоен за обединението.

По думите му установяването на НФСБ на „ Раковска ” 134 не е подарък. „ Вчера влязохме в тези пространства, които ни се предоставиха. В плачевно положение са, не е юридически ремонт ”, разяснява той. По думите му постройката е знакова и за него, тъй като е измежду първите създатели на Съюз на демократичните сили в Бургас.

По мотив нова фотография, показваща Елена Йончева при сринат сектор от ограда при турската граница, Симеонов съобщи, че регионът е подобен, че сходни стихии се случват. „ В интервала на огромни дъждове има паднали сектори - виждате ли какво се е съборила, каква буря е. Наклоните са стръмни, маса от дървета и камъни ”, разказа той.

Вицепремиерът посочи, че в последните три седмици няма нито един минал през оградата. Това е освен поради съдействието на турските управляващи, само че и поради насъбрания опит на служителите на реда.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР