Вицепремиерът Валери Симеонов поиска право на отговор след участието на

...
Вицепремиерът Валери Симеонов поиска право на отговор след участието на
Коментари Харесай

Валери Симеонов отговори на Андрей Райчев и определи негови твърдения като лъжа

Вицепремиерът Валери Симеонов изиска право на отговор след присъединяване на Андрей Райчев в предаването „ Здравей, България ” в петък. По думите му изказванието на Райчев, че е наричал собствен сътрудник страхливец - без значение дали засяга Бойко Борисов, или Волен Сидеров, е неистина.

„ Твърдението, че съм наричал другия мой сътрудник пълен - допускам засяга Красимир Каракачанов, също е неистина. В телевизионно присъединяване предния ден репликирах  г-н Каракачанов, че не се усещам изтощен и уплашен преди лятната почивка и че мога да го убедя в това на 100 метра безпрепятствено тичане ”, прецизира Симеонов.

„ Твърдението, че шантажирам мои сътрудници, с цел да стана министър на туризма също е неистина. Ако бих желал да бъда министър на туризма, това щеше да бъде реалност още при образуването на държавното управление на 4 май 2017. Нещо повече, вицепремиер съм вследствие на настояването на моите съдружни сътрудници от „ Обединени патриоти ” и ГЕРБ като гаранция за политическа непоклатимост, на каквато се радваме и досега ”, написа още Валери Симеонов.

„ Твърдението, че в случай че не стана „ шеф ”, ще се скараме с Турция, Русия и Европа, е голословна и злонамерена клюка. Ако господин Райчев не е забелязал, аз от една година и три месеца съм „ шеф ”, само че не сме се скарали с никого. Все отново ме ласкае високата оценка, защото след Турция, Русия и Европа остават единствено Съединени американски щати и галактиката. Тоест, дефинира ми се ролята на един Дарт Вейдър в бъдещите междузвездни войни. Зловещо, само че погрешно. Приемам като извънредно обидно сравнението с фюрер предвид на пословичната ми приемливост и диалогичност, потвърдена от безпроблемната работа на два от най-взривоопасните институционални органи в страната – Националният съвет за тристранно съдействие и Националният съвет за съдействие по етническите и интеграционните въпроси. За въпросното съпоставяне ще си потърся правата по правосъден път ”, закани се вицепремиерът.

„ Все отново благодаря за признанието, че аз съм виновен за построяването на оградата по българо-турската граница, само че желая да подчертая, че най-големи старания и най-вече време през миналата година съм посветил на демографията и там са най-сериозните достижения на моя кабинет. Улесняване на режима за приемане на сезонна претовареност от нашите сънародници от Украйна, Молдова, Беларус, Македония, Сърбия, въвеждане на чаканите над 20 години облекчения за приемане на синя карта, удължаването на живота и отбрана на достолепието на възрастните хора посредством увеличение на пенсиите и редица други необяснимо убягнали от зоркия поглед на господин Райчев резултати ”, приключи Валери Симеонов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР