Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка. Той я е депозирал пред

...
Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка. Той я е депозирал пред
Коментари Харесай

Вицепремиерът Валери Симеонов хвърли оставка

Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка. Той я е подал пред министър-председателя Бойко Борисов.

Валери Симеонов даде брифинг в Министерски съвет, на който разгласи претекстовете за решението си.

"Решението ми е персонално. Причините са продължаващата медийна акция, която слага акцент освен върху мен, а и върху мои сътрудници от НФСБ. Вече ясно си давам сметка, че става въпрос за медийна акция, от която се възползват избрани политически сили. Тя удря върху рейтинга и престижа на държавното управление и се трансформира в спънка за естественото действие на кабинета. Управлението на България е едно от най-успешните и не мога да си разреша да му тежа като воденичен камък ", съобщи водачът на НФСБ.

"Не ми е детската фантазия да бъда министър председател. За това упорстваха моите съдружни сътрудници като поръчител на ръководството ", посочи той.

"От морална позиция смятам, че това е най-правилната постъпка ", акцентира Валери Симеонов.

"Хайде в този момент да забележим откакто вицепремиерът Симеонов си подава оставката дали ще продължат митингите и с какви искания. Разбирам, че не съм добре признат в медийното пространство, защото не съм общоприет политик. Смятам, че би трябвало да се споделя истината, човек би трябвало да е почтен, да е пореден, деятелен и ефикасен във всяко нещо, което се захване. Няма никаква драма в това. Правя това, което ми диктува моята съвест. Не го върша под никакъв напън. На въпроса дали ми е споделил Борисов – няма такова нещо. Решението съм го взел през днешния ден след обяд, откакто съм го съветвал с моята група “, сподели Симеонов.

След тези думи Валери Симеонов настоя да изброи кои са заслугите му, до момента в който е бил вицепремиер за година и половина. Сред тях сложи завършването на граничната ограда с Турция, разрешението за втори въжен превоз на Банско, основаването на работна група за развиване на Витоша, разрешаването на етническите спорове в Асеновград и Пловдив и акциите против шума в курортите.

"Борбата продължава! ", сподели в края на изказването си той и добави, че насладата на политическите му съперници е прибързана.

Веднага по-късно оставката е била призната от премиера Борисов.

Тази вечер майките на деца с увреждания стачкуват за поредна вечер под прозорците на властта с искане на оставката на Симеонов. Повод за това станаха думите му по адрес на майките на болните деца: "Кресливи дами с сякаш заболели деца ". Това се случва 26 дни след началото на митингите им.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР