Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка снощи, премиерът Бойко Борисов я

...
Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка снощи, премиерът Бойко Борисов я
Коментари Харесай

Протестите на майките продължават до гласуването на оставката на Симеонов в НС

Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка нощес, министър председателят Бойко Борисов я одобри, оповестиха от държавната осведомителна работа. Майките от самодейността „ Системата ни убива “ одобриха възторжено новината. Протестиращите обаче оповестиха, че митингите им ще продължат, до момента в който оставката не бъде гласувана в Народното събрание. Те ще продължат да отстояват главната си цел - промяната за хора с увреждания.
 
Пред Министерския съвет през днешния ден се организира конференция на уредника на самодейността „ Системата ни убива “ Вера Иванова и главните участници в митингите за оставката на Симеонов.
 
Майките споделиха, че няма да се откажат от това всяка вечер да се събират в 17:30 ч. пред Министерски съвет, до момента в който оставката не бъде дефинитивно гласувана от Народното събрание. Те обявиха, че ще останат на палатките, до момента в който не бъдат признати законите, които засягат децата и хората с увреждания.
 
Майките благодариха на хората, които ги поддържат, на техните фамилии и на полицията. Заявиха, че се радват на необятна социална поддръжка. 81% от хората поддържат митинга на майките на децата с увреждания, демонстрира социологическо изследване, което те цитираха на конференцията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР