Вицепремиерът Валери Симеонов определи като несъстоятелни исканията за неговата оставка

...
Вицепремиерът Валери Симеонов определи като несъстоятелни исканията за неговата оставка
Коментари Харесай

Симеонов подал сигнал за злоупотреби в ДАБЧ още преди година

Вицепремиерът Валери Симеонов дефинира като несъстоятелни настояванията за неговата оставка по отношение на акцията и арестуваните чиновници в Държавната организация за българите в чужбина (ДАБЧ). Така той отговори на апелите да се отдръпна на Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и „ Воля ” в изказване пред публицисти в Министерския съвет, съобщи бТВ.

Вицепремиерът акцентира, че не управлява и не управлява ДАБЧ, като посочи, че не са му вменени такива функционалности. Симеонов означи, че има обвързване единствено на съгласуваност.

„ Смея да настоявам, че досега прецизно, точно и дейно си извършвам отговорностите по координацията на работата на тази организация ”, посочи вицепремиерът.

„ Изпълнил съм си отговорностите във връзка с ДАБЧ ”, акцентира Валери Симеонов.

Той уточни, че през лятото на 2017 година е получил сигнали за злоупотреби в работата на организацията.

„ Едно лице изиска дискретна среща с мен – Катя Матева, към оня миг към момента чиновник на Министерството на правораздаването, директно отговарящ за българското поданство. На срещата ми бяха предоставени писмени данни и сигнали, подадени до ДАНС в по-ранен интервал ”, означи Симеонов. Той добави, че нямало по какъв начин да реши достоверността на информацията и се е съветвал с сътрудника си Красимир Каракачанов.

„ Информирах го за сигналите, по-късно получих от него единодушие и предоставих тези материали на съответните профилирани служби. Срещата беше извършена в моя кабинет – пред очевидци на 30 октомври 2017 година ”, сподели Симеонов.

„ Направих втора среща, с цел да се уверя до каква степен се работи по въпроса, и с това моите задължения завършиха. Доколко са послужили за повдигането на настоящето обвиняване и процесуално-следствените дейности, аз не мога да кажа, не ми е и работа да се интересувам ”, акцентира Симеонов.

„ Направил съм всичко по силите ми. Не мога да приема с безмълвие упреци и претенции за оставка без каквото и да било съображение ”, безапелационен беше той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР