Вицепремиерът Валери Симеонов обяви пред Би Ти Ви, че има

...
Вицепремиерът Валери Симеонов обяви пред Би Ти Ви, че има
Коментари Харесай

Валери Симеонов посочи част от "хилядите начични" за затваряне на заведение в Слънчев бряг

Вицепремиерът Валери Симеонов разгласи пред Би Ти Ви, че има хиляди способи да се затвори едно заведение в курорта Слънчев бряг. Според него част от тези способи ще се ползват, защото няма време за смяна на нормативната база за шума в заведенията за сегашния летен сезон.

Съпредседателят на " Обединени патриоти " изясни, че е провел диалози с редица цивилен организации, с които ще работят взаимно. Подписан е общ документ, който регламентира организирането на сложни групи за инспекция и замерване на шума от заведенията късно вечер. Освен това пожарникари също ще обикалят на инспекции и ще желаят схеми за евакуация, както и какъв брой пожарогасители има в комерсиалния обект. Договорите на работещите в заведението също ще бъдат под непрекъснат надзор.

" Не са отговорни единствено заведенията. Липсата на надзор е в основата. Слънчев бряг е народен курорт и би трябвало след среднощ човек да може да се възвърне. В момента това е нещо непоносимо за един уталожен човек ", сподели още Симеонов.

По думите му приходите в Слънчев бряг падат, макар че е един от най-популярните курорти за алкохолен туризъм. Според него това се дължи на неприятните гледки, които могат да се видят.

" Силно опиянени младежи, които се движат на тумби от по 100-200 души. Това е така наречен " бар-кролинг ". Държавното сдружение " Слънчев бряг " АД взима по 50 лева за група от 100 души и 75 лева за 200 души. Това е съсипване на курорта за без пари ", посочи вицепремиерът.

Симеонов добави, че е провел диалози с полицията и чака до дни този вид обиколки в курорта да бъдат прекъснати. Според него въпросният " бар-кролинг " можел да е рисков и за самите чужденци, защото се предложил алкохол от " околните карнобатски и пещерски заводи ", който можел да се направи от чист алкохол.

" От това страдат законните заведения, а не всички долнопробни заведения по плажовете. Това са заведения, които изяждат бизнеса на естествените такива, които имат покривки по масите ", добави Симеонов, като посочи, че досега са затворени 200 преместваеми заведения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР