Вицепремиерът Валери Симеонов обяви Николай Колев - Босия за уникален

...
Вицепремиерът Валери Симеонов обяви Николай Колев - Босия за уникален
Коментари Харесай

Симеонов се заяде с Босия, прати го в рекордите на Гинес

Вицепремиерът Валери Симеонов разгласи Николай Колев - Босия за " неповторим феномен " и го прати в Книгата на върховете на Гинес. 

Това стана по време на днешното присъединяване на Симеонов в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия. Там той за следващ път разгласи, че тримата министри, които си подадоха оставките

По време на присъединяване си вицепремиерът разгласи, че не е имало никакви обвинявания за корупция против министъра на превоза в оставка Ивайло Московски. " Той беше министър към този момент в три държавни управления на ГЕРБ. Имаше ли един укор за корупция, за корист, за някакво несправяне с професионалните му отговорности? Отговорът е не. "

Последва въпрос от водещата Поли Златарева дали помни, че Николай Колев - Босия гладува над два месеца гладува поради корупция при издаването на шофьорски книжки, вицепремиерът отговори: " Оставете го това. Мислех, че разговорът е сериозен ". Златарева репликира, че в действителност е сериозен. Симеонов обаче не спря до тук. " Дайте да не приказваме за феномените, за върховете на " Гинес ". Николай Колев... този човек сподели желязно здраве и устоя 80 дни на апетит в случай, че оптимално допустимия период е 40-42 дни . Той просто е неповторим феномен и по тази причина той би трябвало да бъде записан в Книгата на Гинес. Оттам нататък завърши диалога за Николай Колев - Босия ".

Днес Симеонов за следващ път разгласи, че депутатите от неговата партия ще гласоподават срещу оставките на министрите Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков. От НФСБ обаче щели да подкрепят при гласуването определените за техни заместници. 

" Не считам, че неодобряваме премиера Борисов с гласуването на НФСБ „ срещу “ оставките  ", сподели той. Според него тримата министри в оставка са " хора, за които не може да се насочи укор в професионално и в морално отношение " и точно затова не трябвало да бъдат освобождавани с лека ръка. 

" Имаме несъмнено разминаване с министър-председателя във връзка с това, че в такива случаи се поема политическа отговорност. В края на краищата ние сме в първата една трета на мандата, в който ние сме поели една доста амбициозна стратегия. Тя би трябвало да бъде изпълнявана от хора експерти, от хора, които са си овладели отговорностите, постовете. Тези трима министри са такива “, разяснява той.

На въпрос дали ще има още промени в кабинета, Симеонов отговори : " Животът е цялостен с приятни изненади. Всяка смяна, което е потребна за България, е приятна. Поне за мене е по този начин ". Той обаче не пожела да посочи защо приказва и акцентира, че решенията за оставки се взимат след разискване. Попитан дали съгласно него министъра на туризма би трябвало да остане в кабинета, той отговори, че Николина Ангелкова би трябвало да освободи поста си . По думите му обаче тази тематика не била обсъждана на съдружен съвет.

Симеонов сподели още, че в обединението към този момент има разговор. След това добави, че приказва за ръководещата, а не за " Обединени патриоти ". Той сподели още, че не е желал Волен Сидеров да освободи поста на ръководител на парламентарната група на Патриотите. " Няма такова нещо, подложен е въпроса за метода на ръководство ", посочи той. 

Вицепремиерът сподели още, че не желае министерски пост и е подготвен да напусне властта, в случай че управническата стратегия бъде нарушена. " Ние сме в ръководството, с цел да създадем нещо потребно на страната. Колкото и да наподобява като девиз. Аз съм по тази причина тука. На тези години за това съм влезнал в политиката. Нямам потребност нито от пари, фактически аз съм много заможен притежател на няколко компании , нито нуждая се от рейтинг. За какво ми е този рейтинг на тези години? Не съм подобен добряк да мисля, че мога да привлека вашето внимание като жена към мене с тоя си тип . Не съм подобен добряк ", разяснява той пред Златарева. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР