Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че смята да прави проверки за

...
Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че смята да прави проверки за
Коментари Харесай

Валери Симеонов тръгва да се прави на пъдарин и по зимните курорти

Вицепремиерът Валери Симеонов разгласи, че счита да прави инспекции за шума в зимните курорти, както правеше и в летните. Пред медии той анонсира, че ще бъдат прокарани законови промени за по-ефикасното справяне с проблемите с шума по зимните курорти.

Според него в настоящия Закон за туризма ограниченията са предупредителни, планувани са и едномесечни периоди за обезшумяване, оповестява bTV.

Днес работната група ще разиска промени в законите за туризма, за Черноморското крайбрежие и за устройството на територията. Сред проблематичните въпроси, които би трябвало да бъдат решени, с изключение на тези за шума, вицепремиерът посочи и мястото на преместваемите обекти в националните курорти и като цяло в туризма. Според Симеонов те са "уродливо събитие, което пречи на развиването на естествен туризъм ", както и набирането на работна ръка за бранша и квалификацията ѝ.

Вицепремиерът уточни, че квалифицираните законодателни промени, по които се работи още от лятото, са свързани и с идния зимен сезон, тъй като нямало сериозна разлика сред проблемите в летните и зимните курорти.

Валери Симеонов посочи, че след съвещания тези промени бързо ще бъдат импортирани в Народно събрание, като задачата е най-малко част от нормативните промени да стартират да работят от тази зима.

На въпрос по отношение на проектопромени в Закона за туризма вицепремиерът съобщи, че не е задоволително този, който раздава категоризацията - Министерството на туризма, да прави и инспекции, тъй като това основава "рискове от репресии за неуместните ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР