Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че две заведения в Слънчев бряг

...
Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че две заведения в Слънчев бряг
Коментари Харесай

Вицепремиерът В. Симеонов затвори ”Какао бийч”

Вицепремиерът Валери Симеонов разгласи, че две заведения в ”Слънчев бряг ” и Созопол са затворени. Става дума надлежно за известната дискотека ”Какао бийч ” и плажния бар ”Хедон ”.
По думите на Симеонов инспекция на 5 август е открила, че след 23.00 часа се чува музика навън. Впоследствие били връчени предупредителни протоколи, само че два дни по-късно инспекторите още веднъж са установили нарушаване и е издадена заповед за затварянето им.

От началото на летния туристически сезон до в този момент Районната здравна ревизия направила голям брой инспекции за съблюдаване на наредбите и закона за шума и възбраната за озвучаване на открити площи. Издадени са 84 заповеди и наставления на нощни заведения и заведения, в които е установен мощен звук и музика, добави Симеонов на брифинг в Бургас.

" Разпоредено е прекъсването на звука и на двете места е отказано прекъсването на звука. Направено е наставление документално, връчено им е и макар предписанието, че би трябвало неотложно да спрат озвучаването, защото те нарушават закона, те са траяли. Това докара до нуждата от издаването на заповеди за преустановяване на употребата на тези два обекта. Заповедта беше връчена на 10 август, заведенията бяха затворени и досега на затварянето или прекъсването на активността на тези заведения са под контрола на Министерството на вътрешните работи ", обясни вицепремиерът.

Валери Симеонов заяви, че от началото на годината общините Несебър и Созопол не са приели нови наредби за опазването на публичния ред.

" Предишните наредби бяха анулирани от прокуратурата още при започване на годината. Повече от половин година не са признати нови. Дали това е преднамерено или инцидентно не се ангажирам да разяснява. Освен шума в тези наредби се регламентира и всяко едно нарушаване на публичния ред. По този метод се връзват ръцете на служителите на реда ", изясни Симеонов.

Според него това е наложило използването на нова методика във връзка с настоящия Закон за шума.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР