Вицепремиерът Валери Симеонов не е съгласен с приетата оставка на

...
Вицепремиерът Валери Симеонов не е съгласен с приетата оставка на
Коментари Харесай

Симеонов се обяви против оставката на зам.-социалния министър

Вицепремиерът Валери Симеонов не е склонен с признатата оставка на зам.-министъра на труда и обществената политика Росица Димитрова. Това сподели Валери Симеонов на брифинг пред публицисти в Министерски съвет, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Тя е в моя сектор, това не е в съгласие с мен. Категорично декларирам, че тя е един добър експерт. В държавната администрация доста мъчно се основават експерти, с цел да могат да бъдат по подобен елементарен метод харчени и то за безусловно безумни обвинявания ", посочи Валери Симеонов. По думите му това, че Росица Димитрова е пътувала в бизнес класа на аероплан не е проблем, тъй като се е било наложило билетът да бъде платен в последния миг и не са останали други билети. Освен това, съгласно него, Димитрова е спала в общежитието на посолството. " Не мога да приема една такава оставка да бъде елементарно подписана и утвърдена ", добави вицепремиерът.

Валери Симеонов осведоми, че е разговарял с министър-председателя Бойко Борисов и го е уведомил, че е несъгласен с признатата от него оставка на Росица Димитрова. Затова той смята, че не трябва да бъде освобождаван заместник-министър, който има добър професионален опит и биография, работещ в едно от най-тежките министерства. Освен това, съгласно Симеонов, Росица Димитрова е призната доста добре от всички обществени сътрудници. Той напомни, че Димитрова е заместник-министър от квотата на ГЕРБ.

Вицепремиерът добави, че с оглед сериозните разтърсвания, които в последно време е понесло Министерството на труда и обществената политика, е неприемливо " в този момент по подобен метод да бъде рискуван и заместник-министър ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР