Вицепремиерът Валери Симеонов намекна, че може да подаде оставката си

...
Вицепремиерът Валери Симеонов намекна, че може да подаде оставката си
Коментари Харесай

Валери Симеонов може да си подаде оставката, ако Ангелкова го саботира

Вицепремиерът Валери Симеонов загатна, че може да подаде оставката си до октомври, в случай че министърът на туризма Николина Ангелкова продължи да го саботира. Симеонов сподели това след разискването на закона за шума в комисията по стопанска система, която утвърди плана му на първо четене.

Законът планува възбрана за повдигане на какъвто и да е звук сред 23 часа и 8, както и сред 14 и 16 часа, в това число озвучаване или зареждане на туристически обекти. Само преди ден министърът на туризма Николина Ангелкова предложи националните курорти да бъдат извадени от Закона за отбрана от шума в околната среда и да се контролират в обособена разпоредба. Нейната концепция е посредством специфична разпоредба разпоредбите за шума да бъдат определяни от локалната власт. Нейното предложение би стигнало до Народното събрание през октомври.

Пред комисията Симеонов изясни, че изключения ще се вършат за публични прояви на локалните управляващи, като фестивали. В плана му се планува контролът върху спазването на закона да бъде разграничен на две за двата интервала, като за този през светлата част на денонощието промени няма да има. През нощта контролът да се прави единствено от чиновници на Министерство на вътрешните работи, а не и на Регионалната здравна ревизия, както е сега. Предлагат се промени и в глобите за нарушителите на закона, които ще се усилят двойно. Практиката демонстрира, че глоба от 100-200 лв. няма никакъв резултат, съгласно Симеонов. Законът планува и затваряне на обектите, при които бъдат открити нарушаване, като при първо нарушаване обектът за затваря за 7 дни, а при следващо - за 30 дни.

Според Симеонов е допустимо законът да се одобри в този момент и да влезе в действие в средата на туристическия сезон, тъй като той и в този момент работи в по-голямата си част. " Нищо същностно не променяме. Така че всички, занимаващи се с туристически бизнес, го знаят това и към този момент започнаха да го съблюдават. Който не има вяра, да заповяда в Слънчев бряг ", сподели Симеонов.

" Не съм баба Ванга да виждам в бъдещето. Може и да не съм на този пост, тъй че нищо не мога да кажа " , сподели Симеонов на въпрос дали законът няма да е в действие единствено за едно лято.

Въпреки, че 13 народни представители поддържаха закона, а единствено 1 се въздържа, на съвещанието на комисията имаше несъгласни. Затварянето на заведения поради шума е много извънредно, тъй като тази глоба допуска отваряне на корупционна ниша, сподели Димитър Бойчев (ГЕРБ). Той се съгласи, че финансовата глоба би трябвало да е по-голяма. Според Бойчев подаването на сигнали може се употребява и един тип като почистване на сметки, тъй като в случай че се затвори заведението, то сезонът за този обект е завършил. " Трябва да намерим компромис по този начин
че да дадем опция и на бизнеса да работи ", сподели Бойчев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР