Вицепремиерът Валери Симеонов изрази недоволството си от обявените днес резултати

...
Вицепремиерът Валери Симеонов изрази недоволството си от обявените днес резултати
Коментари Харесай

Валери Симеонов недоволен от проверката на ДНСК в Слънчев бряг


Вицепремиерът Валери Симеонов изрази недоволството си от оповестените през днешния ден резултати от инспекцията на Дирекцията за народен и строителен надзор (ДНСК) на преместваемите обекти в Слънчев бряг. От тях се схваща, че общо 32 сходни обекта са сложени върху плажната линия в комплекса Слънчев бряг, без да са планувани или са в противоречие с утвърдената от министъра на туризма скица и са без позволения за слагане от основния проектант на община Несебър.

Преместваемите обекти в този курорт са обект на противоборство това лято сред отрасловия министър Николина Ангелкова и Валери Симеонов. Наскоро той разгласи, че пет заведения би трябвало да бъдат съборени. Сега направената инспекция, която е обхванала очевидно и тях, демонстрира, че THE ONE, La Cubanita, Cacao beach, Del Mar и BEDROOM, е установено, че дават отговор на плануваните в схемата настройка в проект и местоположение.

Данните за обектите са предоставени на община Несебър и Министерството на туризма, които се чака да сформират констативни актове и да издадат заповед за унищожаване на обектите или съобразяването им с утвърдената скица.

"За мое огромно страдание и мин. Нанков се подреди до мин. Ангелкова в отричането на законите и наредбите на България. В петък от Бургас той разгласи заведенията от Южния плаж на Слънчев бряг за законни. Въпреки причините в сигнала, който му изпратих и резултатите от инспекцията на ДНСК и община Несебър. Същите изрично потвърдиха противоположното: че "Спалнята ", "Единият ", "Какаовият плаж ", "Кубинката " и ресторант "Морето " са противозаконни. Известните с пласмента на опиати, проституция и наднормен звук бардаци получиха следващата министерска поддръжка ", написа в профила си във "Фейсбук " Валери Симеонов.

По думите му районният министър Николай Нанков "е присъединил на задна скорост " и към този момент не се произнася изрично по законността на въпросните преместваеми обекти, които Симеонов оприличи на молове на плажа.

"Сега към този момент се приказва, че заведенията отговаряли на схемата за слагане, подписана от мин. Ангелкова (заради което съм алармирал прокуратурата, т.к. е в нарушаване на Закон за устройство на територията и наредбата на община Несебър) и че имали позволения за слагане от гл. проектант на община Несебър (издадени също в прорез с нормативната база - надвишавайки 100 пъти допустимата повърхност от 15 кв.м. и неведнъж височината от 3 м.). Значи ли това, че с подписите на министър и основен проектант се анулират закони и наредби ", написа още вицепремиерът.

Той акцентира, че петте заведения са категоризирани като нощни питейни заведения и заведения за хранене с подписа на Николина Ангелкова, а такива заведения се забранявало да има на пясъка.

"Разбирам кой и кое диктува отхвърли от наложителното унищожаване на обектите и прекъсването на достъпа и използването им посредством прекъсване на тока и водата. И в случай че първото (премахването) е противоречиво дали е обвързване на министерството или общината, то прекъсването на достъпа и използването на големи противозаконни заведения, построени без план, позволения за градеж и позволения за прилагане, си е работа на районното министерство и ДНСК ", добавя Симеонов./Дневник
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР