Вицепремиерът Валери Симеонов излезе с позиция от името на НФСБ,

...
Вицепремиерът Валери Симеонов излезе с позиция от името на НФСБ,
Коментари Харесай


Вицепремиерът Валери Симеонов излезе с позиция от името на НФСБ, с която изразява подкрепа за ме

Вицепремиерът Валери Симеонов излезе с позиция от името на НФСБ, с която показва поддръжка за медиите, наказани от Петър Низамов - Перата за това, че му нарушили " душевния дискомфорт ". 

" Не връзвайте свободното слово със свински опашки! ", написа във Facebook профила си Валери Симеонов. 

А в Бургас тази седмица имаше и митинг на публицисти, недоволни от решението на Темида.

Цялата позиция на Симеонов: 

Национален Фронт за Спасение на България показва безапелационна политическа поддръжка на бургаските медии в отбрана на свободното слово.

За нас, постановените от арбитър Кунчев неоправдателни решения по отношение на публицисти са рисков казус, целящ цензура върху отразяването на престъпни случаи и персонално възмездие.

Бургаските медии се сплотиха в рецензиите си против правосъдно решение на арбитър Калин Кунчев от Районен съд в Бургас против два бургаски уеб страницата – Бургаснюз и Бургасинфо. С това решение, публицистите са наказани да заплатят компенсации на Петър Низамов „ Перата “ за сякаш породените му неимуществени вреди посредством медийни изявления. В тях „ Перата “ е категоризиран като „ бияч “ и „ хулиган “ въз основа на представена информация от бюлетина на Министерство на вътрешните работи Бургас.

На 13.03.2012 година Областната дирекция на МВР-Бургас популяризира публично известие, че Бургаският областен съд е разгледал ограниченията за неотклонение на Низамов и още двама души за побой над охранител на дискотека „ Джубокс “, който е получил разкъсано-контузни рани по главата и мозъчно разтърсване.

Бургаските медии цитират известието на Министерство на вътрешните работи и отразяват следващия престъпен проблем, в който е забъркан Низамов. Съдия Калин Кунчев, обаче, взема решение, че изявленията са оскърбителен и са засегнали достойнството и персоналното достолепие на ищеца.
Петър Низамов е фигура от престъпните летописи, почнал „ кариерата “ си от бандата на „ Рижите “ и прочут с закононарушения, измежду които няколко междинни и леки телесни повреди, хулиганства, заличаване на непознато имущество и 3 влезнали в действие присъди.

Същият нанесе подъл удар върху родолюбивите трендове в политиката и обществото, представяйки скандалните си акции по границата като патриотични.

От НФСБ подсещаме, че бургаският арбитър Калин Кунчев е по-познат в обществените мрежи като „ Гробаря “ – псевдоним, с който през 2014 година в интернет конгрес той насочва грозни обиди („ отпадък “, „ гъ**лизци “, „ …и на вас ще ви пристигна реда “, т.н.) против настоящи съдии от Варна, както и против публицисти. Последните сезират прокуратурата и при осъществената инспекция е открито, че обидите и заканите са отправяни от електронния адрес на арбитър Кунчев. След като се открива, че хулите не са плод на болния мозък на някой умопобъркан (дали пък не са?), а идват от арбитър в Бургаски областен съд, районна прокуратура приключва случая, заради липса на задоволително доказателства!!!

Неприятно сме сюрпризирани и от позицията на съдийската гилдия на Висш съдебен съвет, бранещата арбитър Кънчев с болшевишки възторг, преди осъществена каквато и да била инспекция! Изборът на съдийска гилдия е артикул на историческа промяна и неповторим парламентарен консенсус в отговор на очакванията на българите за обективна правосъдна система. Вместо тясно-ведомствено възприятие за колегиалност и „ опълчване на общественото заклеймяване на постановени от съдии актове “, обществото чака от съдийската гилдия да вземе ограничения против несъответстващото правосъдие.

Припомняме, че през 2011 година Европейският съд за правата на индивида анулира присъда против журналистката Катя Касабова, произнесена от Бургаски областен и доказана от Бургаски областен съд. И тогава, както и в този момент, Висшият правосъден съвет и Съюзът на съдиите в България остро се „ опълчиха на общественото заклеймяване на постановени от съдии актове “! Мила родна картинка!!!

Политическият съвет на НФСБ ще упорства за щателна инспекция от Инспектората към Висш съдебен съвет и ще осведоми институциите на ЕК в границите на българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Обръщаме се към всички политически сили да поддържат свободата на словото и оздравяването на правосъдната система.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР