Вицепремиерът Валери Симеонов е в Дубай, където на заседание на

...
Вицепремиерът Валери Симеонов е в Дубай, където на заседание на
Коментари Харесай

Валери Симеонов е в Дубай където ЮНЕСКО може да разгледа казуса Пирин

Вицепремиерът Валери Симеонов е в Дубай, където на съвещание на Комитета за международното завещание на ЮНЕСКО се чака най-малко една страна ще изиска смяна на проекторешението на комитета за Пирин, оповестиха от организацията " За да остане природа в България ". Събитието е на 28 юни.

От екипа на Валери Симеонов потвърдиха, че вицепремиерът е в Дубай, отпред на петчленна делегация. Уточниха също, че в случай че на конгреса стане въпрос за Пирин той ще вземе отношение.

Тъй като сега България не е член на комитета, в който на ротационен принцип вземат участие към 20 страни, българското държавно управление би трябвало да се разбере с друга страна, която да изиска отваряне на решението.
Тази година България е единствената европейска страна с проблематично естествено място, което ще бъде обсъждано на съвещанието на Комитета по международното завещание на ЮНЕСКО.

В проекторешението на ЮНЕСКО се споделя, че българското държавно управление да не ползва измененията от декември 2017 година в настоящия проект за ръководство на Национален парк Пирин, до момента в който той не се подложи на екологична оценка.

Също по този начин с него се желае да се направи цялостна екологична оценка на плана за нов проект за ръководство на Национален проект Пирин и се приветства решението на Върховния административен съд от от май 2018 година, което също изисква това.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР