Вицепремиерът Валери Симеонов допусна възможността за нови избори и връщане

...
Вицепремиерът Валери Симеонов допусна възможността за нови избори и връщане
Коментари Харесай

Симеонов: Може да има нови избори

Вицепремиерът Валери Симеонов позволи опцията за нови избори и връщане на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи на власт. ”БСП и Движение за права и свободи да вземат властта. Може и до такава степен да се стигне, макар че няма да е добре на държавата”, добави той.

Вицепремиерът разяснява пред телевизия "България Он ер " разтърсванията в "Обединени патриоти " и в обединението с ГЕРБ.

Причина за това станаха промени в закона за приватизацията, подкрепени от ГЕРБ, "Атака " и Вътрешна македонска революционна организация, посредством които съгласно НФСБ се опрощават 58 млн. задължения на предприемача Кирил Домусчиев.
По-рано през днешния ден водачът на "Атака " Волен Сидеров попита посредством медиите Валери Симеонов за какво работи за връщане на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи на власт.

Симеонов разяснява и думите на вицепремиера Красимир Каракачанов, съгласно който водачът на НФСБ е изтощен преди ваканцията и по тази причина заплашва да скапе обединението.

"Въздържам се давам оценки на съдружните ми сътрудници, в случай че те го вършат, си е за тяхна сметка. Красимир Каракачанов е много по-малък от мен, с цел да ми дава оценки дали съм изтощен, или не съм. Мога да го опъна министъра на защитата на 100 метра безпрепятствено тичане, да забележим кой е по-уморен... Или на известните набирания на лост. Бих му предложил, пък след това ще приказваме кой е по-уморен. Ще го скъсам на безпрепятствено тичане ", съобщи Симеонов.

Той обаче не отговори дали НФСБ ще напусне обединението, тъй като това било въпрос на групово решение.

Симеонов разяснява и рецесията с чумата по овцете и козите. Според него ограниченията за недопускане на разпространяване на болестта са се забавили: "Всеки се пробва да вади някакви политически дивиденти от тази зараза. Трябваше доста по-рано да се сложат постове. Полицията да постанови пропусквателен режим, стерилизация. Гледаме безумни подиуми - хора със защитни облекла от санитарните служби и край тях хора с работно облекло. Обикалят, викат, с камери снимат. Безумие е това ", сподели Симеонов.

Той разкритикува и уволненията в земеделското министерство, подхванати от премиера Бойко Борисов. "За какво бяха тези уволнения? Тази чума може да засегне цяла България ", съобщи Симеонов.

"По този метод не може да се ръководи страната. Когато улицата, митингите и малките екрани диктуват дневния ред на обществото, значи има нещо сбъркано в ръководството. Масуд и Терез, кравата Пенка и козичките на баба Дора ми идват малко доста ", съобщи Симеонов.

За следващ път той атакува и министъра на туризма Николина Ангелкова.

"За себе си съм уверен, сравнявайки шумовата среда предходната и тази година, че има резултат. Основните извършители бяха подхванали доста съществени ограничения по обезшумяването. Аз съм вицепремиер и последният с който ще се съгласувам е Николина Ангелкова ", съобщи Симеонов.

И за кой ли път повтори, че тя обезпечава чадър на избрани заведения по Черноморието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР