Вицепремиерът Томислав Дончев заедно с бившия министър на европейското председателство

...
Вицепремиерът Томислав Дончев заедно с бившия министър на европейското председателство
Коментари Харесай

Томислав Дончев нямал добра комуникация с ръководството на НДК

Вицепремиерът Томислав Дончев дружно с някогашния министър на европейското председателство Лиляна Павлова и някогашния вицепремиер в служебното държавно управление на Огнян Герджиков - Деница Златева , са очевидци по делото против някогашния изпълнителен шеф на НДК Мирослав Боршош, заяви БГНЕС. В друг интервал те са били ръководители на НДК.

Не е имало добра връзка с управлението на Двореца , до момента в който Томислав Дончев е бил негов принципал, призна пред публицисти актуалният вицепремиер.

Според Томислав Дончев връзката била най-вече писмена. " Основно си кореспондирахме. Не се получи тази екипна работа, с която съм привикнал, само че това е по-скоро персонален и прочувствен проблем и няма отношение към работата на съда. Кореспондирахме си, пишехме си писма ", съобщи Дончев.

Имали многократни разногласия по разнообразни тематики. Споровете били за метода, по който се ръководи сдружението. " Моето терзание беше, че темпът на разноските не подхожда на темпа на приходите и се образува недостиг . Неведнъж съм приказвал по тази тематика. Изисквал съм документи. Някои от тях съм ги получавал незабавно или със забавяне, само че някои от тях се е налагало да пиша втори или трети път. Доколкото си припомням някои по този начин и не ги получих ", добави Дончев.

Той не уточни дали към края на ремонтните действия средствата, изразходени за ремонта, са " до стотинка " същите като тези в целевата дотация . НДК било под негово управление до януари 2017 година.

Бившият министър по европредседателството Лиляна Павлова съобщи, че е била принципал на НДК единствено 45 дни- от 10 май до 26 юни 2017 година. " Важното е, че постройката беше приведена в подготвеност и извърши своите функционалности по председателството ", съобщи Павлова.

Целево отпуснати пари за подготовка и съоръжение на постройката за председателството на Съвета на Европейски Съюз са били разходвани за сегашни разноски на НДК. На правосъдното съвещание присъстваше и актуалният началник на НДК Ангел Митев.
 Разпитват очевидци по делото против някогашния началник на НДК Мирослав Боршош
Разпитват очевидци по делото против някогашния началник на НДК Мирослав Боршош

Мирослав Боршош е обвиняем за длъжностно заграбване, умишлена занемареност и сключването на голям брой неизгодни покупко-продажби . Според прокуратурата, националният замък на културата (НДК) е ощетен с към 3,5 млн. лв.. По делото е упрекнат и експредседателят на Съвета на шефовете на НДК Валентин Кръстев .
 Мирослав Боршош се снабди с две нови обвинявания за ремонта на НДК
Мирослав Боршош се снабди с две нови обвинявания за ремонта на НДК

За умишлена занемареност и подписване на неизгодни покупко-продажби

Припомняме, Мирослав Боршош беше освободен от длъжността изпълнителен шеф на НДК в края на юни 2017 година от вицепремиера Лиляна Павлова, само че няколко дни по-късно министър председателят Борисов го върна.

Окончателното премахване на Боршош се случи едвам откакто прокуратурата му повдигна обвинявания за нецелесъобразно консумиране на средства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР