Вицепремиерът Томислав Дончев трябва да представи до 31 март пред

...
Вицепремиерът Томислав Дончев трябва да представи до 31 март пред
Коментари Харесай

Депутатите поискаха от вицепремиера Томислав Дончев да имат до 31 март Доклад за състояние на електронното управление


Вицепремиерът Томислав Дончев би трябвало да показа до 31 март пред депутатите от Народното събрание Доклад за настоящото положение на електронното ръководство. Предложението е на депутатите от ГЕРБ. Томислав Дончев би трябвало да внесе в Народното събрание Ежегоден доклад и Годишен проект за развиването на осведомителните запаси, откакто бъдат признати от Министерски съвет.

Отхвърлено бе предлагането на парламентаристите от левицата (БСП за България) да се сътвори комисия, която да направи обзор на средствата за електронно ръководство. Те настояха също по този начин и за повсеместен разбор на аргументите за разхищаване на средства.

Според депутатът от ГЕРБ Александър Ненков едни от най-големите проблеми за електронното ръководство са администрациите. „ Като законодатели, с цел да облекчим жителите би трябвало да забележим по какъв метод да накараме администрациите да създадат крачка напред “, означи той.

Вицепремиерът Томислав Дончев от своя страна разяснява, че „ Няма по какъв начин да има електронно ръководство без виждане и дизайн за цялостната система “. По думите му по този начин всяка инвестиция ще може „ да отива на мястото си “, Електронното ръководство не може да се сведе до пазаруване на компютри и принтери, безапелационен бе той и добави, че за пръв път има ясна платформа по какъв начин да бъде въведено. „ Електронното ръководство не може да се случи от единствено себе си. Административната промяна не може да бъде оставена на администрацията. Задачата е на политиците, администрацията не може да реформира сама себе си “, съобщи Томислав Дончев и прикани за полагане на общи старания.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР