Вицепремиерът Томислав Дончев ще обсъди с митрополитите на Българската православна

...
Вицепремиерът Томислав Дончев ще обсъди с митрополитите на Българската православна
Коментари Харесай

Томислав Дончев и Светият Синод ще обсъдят мерките в храмовете срещу епидемията

Вицепремиерът Томислав Дончев ще разиска с митрополитите на Българската православна черква провеждането на всеобщи събирания в православните храмове в дни на пандемия. Срещата се инициира поради идните огромни християнски празници и ще се състои в Синодалната палата в столицата.

До този миг към Българската патриаршия бяха отправяни само вербални апели Църквата да се включи в ограниченията против разпространяването на ковид. Заплахата от болестта не се отрази на църковните традиции и богослуженията в дните от Великия пост не престават да се отслужват при отсъствието на ограничаващи ограничения.

Църквата се включи в битката против COVID-19 като разкри телефонна линия за духовно-психологическа поддръжка.

На този декор интелектуалци и общественици изпратиха отворено писмо до виновните институции, подписано от 200 души с апел достъпът на вярващите до храмовете да бъде краткотрайно прекратен поради епидемията.

Религиозните служби са прекратени на доста места в Европа. Ватикана взе невижданото решение всички великденски служби да преминат в отсъствието на богомолци. Ограничителни ограничения предприе и гръцката черква, която анулира всички богослужения като се изключи неделните литургии, които ще се организират в скъсен вид.

Ограничен е достъпът на християните до светите места в Йерусалим и Витлеем, джамиите в свещените за исляма градове Мека и Медина също са затворени.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР