Вицепремиерът Томислав Дончев, просветният министър Красимир Вълчев и кметът на

...
Вицепремиерът Томислав Дончев, просветният министър Красимир Вълчев и кметът на
Коментари Харесай

Борисов и Нетаняху обсъждат мерки срещу тероризма

Вицепремиерът Томислав Дончев, просветният министър Красимир Вълчев и кметът на София Йорданка Фандъкова са в делегацията


Сигурността, битката с тероризма и двустранните връзки в областите от съвместен интерес ще разиска министър председателят Бойко Борисов с израелския си сътрудник Бенямин Нетаняху.

От през днешния ден до 14 юни Борисов е на работни визити в Израел и в Палестина. В Ерусалим с изключение на с Нетаняху министър председателят ни ще се срещне с президента Реувен Ривлин и с водача на опозицията Исаак Херцог.

В годината, в която означаваме 75-ата годишнина от спасяването на българските евреи, Борисов ще взе участие в пленарната сесия на Глобалната конференция на Американския еврейски конгрес и ще беседва с президента на Световния еврейски конгрес Роналд Лаудер.

В делегацията, съпътстваща Борисов, са включени вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, заместник-министърът на външните работи и народен координатор по антисемитизма Георг Георгиев и кметът на София Йорданка Фандъкова. Цялата делегация ще бъде призната от Патриарха на Ерусалим Теофилос
Трети.

В Тел Авив е планувана среща с българската общественост и концерт на ансамбъла на Николина Чакърдъкова. При визитата си в Израел министър председателят ще бъде придружаван и от представители на Българската православна черква и на еврейската общественост в България.

Борисов посети Израел и в края на февруари 2016 година В извършените тогава диалози бяха прегледани опциите за задълбочаване на съдействието в енергетиката, стопанската система, търговията, сигурността, високите технологии.

На 14 юни в Рамала делегацията, водена от министър-председателя Бойко Борисов, ще беседва с премиера на Палестина Рами Хамдала за опциите за разширение на двустранното съдействие и за Близкоизточния кротичък развой.

Визита

Премиерът се среща с Йълдъръм


 TANAP HARITA.cdr Преди визитата си в Израел министър председателят Борисов ще се срещне в Измир с турския си сътрудник Бинали Йълдъръм. Срещата е в отговор на поканата на министър-председателя на Турция Борисов да бъде посетител на церемонията за откриването на трансанадолския газопровод ТАНАП.

Турският и българският министър председател ще беседват в офиса на Йълдъръм в Измир. След диалога двамата ще дадат взаимно изказване пред медиите.

Миналата седмица Йълдъръм, в телефонен диалог с Борисов, особено го предложения да участва на формалната гала по откриването на ТАНАП. По него ще се доставя газ на Турция от Азербайджан.
Церемонията по откриването ще се състои в наличието на Ердоган и на азербайджанския президент Илхам Алиев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР