Вицепремиерът Томислав Дончев, председателят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав

...
Вицепремиерът Томислав Дончев, председателят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав
Коментари Харесай

Актуални данни за предпазните средства, осигурени на медици и граждани у нас

Вицепремиерът Томислав Дончев, ръководителят на Националния действен щаб проф. Венцислав Мутафчийски и шефът на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Николай Николов дават брифинг пред публицисти в Министерския съвет.

Целта на днешния брифинг е да дадем изясненост за доставяне на лечебните заведения със защитни дрехи, лекарства и други артикули, сподели при започване на брифинга вицепремиерът Томислав Дончев.

Началникът на логистичния център към Националния действен щаб комисар Николай Николов показа подробна информация в числа за разпределението на защитни маски, защитни дрехи и дезинфектанти за потребностите на лечебни заведения, доброволци и жители.

До момента са разпределени следните защитни средства: 53975 защитни маски за лекари на първа линия, 946950 за жители. Защитни дрехи за профилиран медицински персонал; дрехи за обща приложимост - 1050 броя за еднократна и 40180 за многократна.Разпределени са и количества алкохол и дезинфектантен гел в разнообразни разфасовки.

Днес на съвещание на логистичния център следва да бъдат разпределени 1 млн. броя ръкавици, 6500 броя защитни дрехи, както и маски.

Повече от 60 компании предложиха своите предложения и услуги за проведено произвеждане, изясни комисар Николов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР