Вицепремиерът Томислав Дончев отхвърли твърденията, че се подготвя уличен преврат

Вицепремиерът Томислав Дончев отхвърли твърденията, че се подготвя уличен преврат ...

Томислав Дончев отхвърли твърденията за преврат срещу правителството.Вицепремиерът Томислав Дончев отхвърли твърденията, че се подготвя уличен преврат срещу правителството, след като в прокуратурата бе подаден сигнал, а до медиите бяха изпратени чатове за насилствена смяна на властта. 

"Не ме е страх, интригите станаха прекалено много, не мога да ги проследя всички. Ако при всяка такава ситуация се напрягаме, няма да свършим никаква работа", посочи Дончев и добави, че не си спомня съвсем цивилизована предизборна кампания. По думите му в ГЕРБ са настроени за добри резултатите на предстоящия местен вот. 

По темата за шпионаж в полза на Русия той обясни, че така наречената афера не е свързана с движението "Русофили", а с конкретни негови членове и твърдения на службите и прокуратурата, че те извършват незаконна дейност. "Има събрани доказателства. Препоръчвам на всички политици да бъдат по-обрани и да не бързат с политическите коментари в аванс. Прокуратурата и службите трябва да си свърши работата", допълни Томислав Дончев. 

Според него такива неща се случвали по света. Важното бил обменът на информация с партньорите ни и да не се допускат подобни случая, защото става дума за престъпление, за които има текстове в Наказателния кодекс.

"Такива неща не би следвало при малко повече разум и мъдрост от двете страни да имат дългосрочен лош ефект върху отношенията с която и да е държава", каза вицепремиерът пред bTV за връзките ни с Русия. 

"Хибридни мероприятия у нас има, опити за дезинформация, фалшиви новини особено по мрежите сигурно са 30-40% от новинарския поток и за мен проблемът е не разпространението им,а че хората им вярват масово, тук проблемът е, че никога не може да се каже със 100% кой ги организира", обобщи Томислав Дончев.

Източник: banker.bg