Вицепремиерът Томислав Дончев отхвърли твърденията, че се подготвя уличен преврат

...
Вицепремиерът Томислав Дончев отхвърли твърденията, че се подготвя уличен преврат
Коментари Харесай

Томислав Дончев отхвърли твърденията за преврат срещу правителството

Вицепремиерът Томислав Дончев отхвърли изказванията, че се приготвя махленски прелом против държавното управление, откакто в прокуратурата бе подаден сигнал, а до медиите бяха изпратени чатове за насилствена промяна на властта.

"Не ме е боязън, интригите станаха прекомерно доста, не мога да ги проследя всички. Ако при всяка такава обстановка се напрягаме, няма да свършим никаква работа ", уточни Дончев и добави, че не си спомня напълно цивилизована предизборна акция. По думите му в ГЕРБ са настроени за положителни резултатите на идния локален избор.

По тематиката за шпионаж в интерес на Русия той изясни, че по този начин наречената спекулация не е обвързвана с придвижването "Русофили ", а с съответни негови членове и изказвания на службите и прокуратурата, че те правят противозаконна активност. "Има събрани доказателства. Препоръчвам на всички политици да бъдат по-обрани и да не бързат с политическите мнения в задатък. Прокуратурата и службите би трябвало да си свърши работата ", добави Томислав Дончев.

Според него такива неща се случвали по света. Важното бил обменът на информация с сътрудниците ни и да не се позволяват сходни случая, тъй като става дума за закононарушение, за които има текстове в Наказателния кодекс.

"Такива неща не би следвало при малко повече разсъдък и мъдрост от двете страни да имат дълготраен неприятен резултат върху връзките с която и да е страна ", сподели вицепремиерът пред bTV за връзките ни с Русия.

"Хибридни мероприятия у нас има, опити за дезинформация, подправени вести изключително по мрежите несъмнено са 30-40% от новинарския поток и за мен казусът е не разпространяването им,а че хората им имат вяра всеобщо, тук казусът е, че в никакъв случай не може да се каже със 100% кой ги провежда ", заключи Томислав Дончев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР