Вицепремиерът Томислав Дончев обяви в предаването Лице в лице, че

...
Вицепремиерът Томислав Дончев обяви в предаването Лице в лице, че
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Ще има съкращения в администрацията, вече има предложения

Вицепремиерът Томислав Дончев разгласи в предаването " Лице в лице ", че към този момент са постъпили оферти за 1600 съкращения в държавната администрация. Той добави, че това не са дефинитивни числа, тъй като се чакат предложенията на още две министерства.

Това са единствено 2% от цялата администрация, означи вицепремиерът.

Дончев изясни, че съкращенията за никой не са приятни, само че администрацията от дълго време би трябвало да бъде усъвършенствана. Тя е създавана за друго време, когато връзките са били по-слаби. Той обаче разяснява, че нашата администрация надалеч не е една от най-големите в Европа.

„ През пролетта – март-април, ще сме подготвени с функционален разбор, с цел да се види и къде има непотребни звена, тъй като имаме повтаряне. Не става дума за адвокати, счетоводители и IT експерти, а за звена, които извършват едни и същи функции”, разяснява вицепремиерът.

Томислав Дончев разяснява и градежа на Автомагистрала „ Хемус” без публични поръчки.
Петя Аврамова: Гарантирано е строителството на „ Хемус ” до Търново Ресорният министър застана зад строителния отрасъл
„ Законодателството споделя, че може по този метод да се строи. Възложителят има право на равнище европейско законодателство да разпорежда без конкурентна процедура, без процедурите, които са уредени в закона. Това е законно. Практика в редица страни е. Най-важно е да се построи „ Хемус” с положително качество на добра цена и законно. А и градежът на автомагистрала се вижда от всички и е обществено какъв брой пари са изхарчени. Ще контролираме”, означи вицепремиерът.
Инж. Мазнев: Ако има „ строителна мафия ”, то по какъв начин 20 година всички работят с нея? Според него при българските цени е невероятно да се пренасочват големи суми към възложителите
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР