Вицепремиерът Томислав Дончев обясни намесата на държавата в сделката с

...
Вицепремиерът Томислав Дончев обясни намесата на държавата в сделката с
Коментари Харесай

Томислав Дончев коментира сделката с ЧЕЗ и разкри има ли Гинка Върбакова „опора“ във властта

Вицепремиерът Томислав Дончев изясни намесата на страната в договорката с ЧЕЗ с това, че обстановката е изисквала бърза, ексцентрична мярка. Той призна, че това решение не е взето след дълги разисквания, както е редно за договорка в енергетиката.

От една страна по проблема „ ЧЕЗ “ стоят действителните опасности и проблеми и от друга - политически „ истеризиране “ на обстановката и се желаят разнообразни подходи, съобщи в вицепремиерът Томислав Дончев. От държавното управление се чака да вземе ограничения в сфера, която не е напълно под негов надзор, добави той пред Българска национална телевизия.

" Когато непознато сдружение в непозната страна организира процедура с доста претенденти, за мен е съмнително държавното управление на страната, в която се реализира активността, да знае за избора. Научихме, само че по-късно ", сподели Дончев.

Той посочи, че е идвала информация от службите кои са участниците и какви са рисковете.

Дончев добави, че банковите референции от банки, които са подготвени да финансират договорката, имат малко общо с окончателния лист финансови институции, които ще дават средства за завършване на договорката. " Става дума за огромни банкови институции с безспорна известност. Не е правилно да изтъквам имената им ".

Томислав Дончев цитира думите на собственичката на „ Инерком “ Гинка Върбакова, че тя стои зад договорката. Той дефинира като „ комично “ обвиняването, че министър председателят Борисов стои зад договорката.

Ситуацията е такава, че се искаше ексцентрична мярка, добави Дончев и съобщи, че не знае Гинка Върбакова да има „ опора “ във властта, а държавното управление не дава мотив за такива укори.

По думите на Томислав Дончев всички решения в енергетиката е редно да се вземат след дълги разисквания с специалисти предвид на далечното бъдеще, само че обстановката с намесата на страната в договорката с ЧЕЗ не е такава. Той акцентира, че обстановката е изключителна.

Според Дончев са вероятни мемоари за оставката на държавното управление през 2013 година, само че съгласно него тласъкът на опозицията в сходна посока са разбираеми. " Напускането на властта за нас в никакъв случай не е бил необикновен травматизъм ", акцентира той.

Томислав Дончев съобщи, че е добре несъгласията в обединението да са обществени, с цел да е ясно кой за каква позиция се бори.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР