Вицепремиерът Томислав Дончев, който посети Пазарджик, се запозна с проекта

...
Вицепремиерът Томислав Дончев, който посети Пазарджик, се запозна с проекта
Коментари Харесай

Дончев: Градове като Пазарджик да очакват повече от кметовете

Вицепремиерът Томислав Дончев, който посети Пазарджик, се срещна с плана за ремонт на градския стадион, за който страната отпусна 1 млн. и 200 хиляди лева Дончев бе придружаван от регионалния координатор на ГЕРБ Найден Шопов и претендента за кмет на Пазарджик инж. Иван Панайотов. По-късно Томислав Дончев прегледа и завода за произвеждане на кормилни кутии “Костал “ и се срещна с членове и симпатизанти на ГЕРБ от региона.

„ Изборите са съревнование и ние играем за победа. Това, което ни отличава от другите е,  че играем чисто и използваме политически средства, срещаме се с хората и обясняваме защо се борим. Там, където има мощни структури има и положителни резултати “, сподели още Дончев. Той бе безапелационен, че без някой същински да се е състезавал, без да е срещнал 600 -700 индивида и без да е изслушал болката на всеки от тях, няма по какъв начин да спечелим.

„ Това не става единствено със стоене пред компютъра, с четене на политически разбори, с предоставяне на изявленията, а става единствено с персонален контакт. Ние имаме потребност от обяснение и увещание. Местните избори са най-важните. 70 % от всичко, което хората се нуждаят минава през локалната власт. Ние самите като партия се утвърдихме през локалната власт “, добави Томислав Дончев.

По думите му, тъкмо градове като Пазарджик, с капацитета който имат, би следвало да чакат доста повече.

Оттук-нататък дилемите на локалната администрация би трябвало да бъдат напълно разнообразни. Оттук-нататък на ГЕРБ трябват кметове, зам.-кметове и общински съветници, които да разсъждават с визия и тактика за развиване на обитаемото място. Според Дончев те би трябвало да си зададат въпроса: Кои са нужните едно или две неща, които могат да отключат капацитета? И би трябвало да имат явен профил в каква посока ще се развива тяхното обитаемо място. Отговорът не може да го даде държавното управление. Това би трябвало да  го създадат смели хора с визия.

„ Остава още една седмица до локалните избори и вие би трябвало да отговорите на един въпрос даже и да не ви го задават. А той е: Защо аз съм най-хубавият и най-подготвеният за общинския съвет? Отговорът на този въпрос минава през сърцето и това е моята рецепта за победа “, сподели в умозаключение Томислав Дончев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР